近十年灣仔最大商場 合和商場下月試業 連酒店逾100萬平方呎 出租率達9成

188 回覆
123 Like 13 Dislike
低位成功私有化合和 高位100億賣走埋 emax
灣仔區
灣仔大地主
胡忠大廈 合和中心 起埋依家 合和2期 合和商場
塊地早年已經想起 去到晚年 完成埋
人生圓滿啦
增加1000間酒店客房,增加供應量
灣仔其實好多人住 仲要大部分都中產
佢開d premium日用品商場係好有market
酒店個位唔太靚但勝左新都可以同pp 會展果邊爭下做商務酒店
停車場入口喺堅尼地道
同合和中心一樣
起完之後合和中心果個車場出入口會關閉
97泰國都搞佢唔死
而家唔會死啦
灣仔根本無商場
返工中間想hea下都無地方
屙尿都無位
堅尼地道單線係咪姐係含得撚
遲咗三十年先落成
假日排入場都排到仆街仲諗住灣仔終於有靚場泊
佢算有良心啦 19年之前私有化 19年之後賣九展知股票 同九展冇得做股票俾人賺下
但係 荃灣熊貓係咪變時鐘酒店
佢有咩心願
所以佢可以剩係開weekday lunch time
其他時間可以慳返
合和 悅來酒店/熊貓酒店
酒店&商場垃圾到
警撚告你呀 仲講
新地依家抄人地幾十年前個idea, 幾時係佢地酒店改間叫Panda Hotel, Panda Express Hotel, Grand Panda Hotel
出奇地,老闆咁愛國都冇
當年其實可以起到好高? 但點解最後唔起到最高
胡文新依家撈乜
7萬呎會議場地?不如講下最大個hall有幾大?
跟本就一向都係死
以前樓下地庫永安百貨做唔掂,依家好似仲係百佳
上面有間合和酒樓,唔知係咪佢哋旗下,極難食
趁新新地好去住下

佢d 酒店出名唔會翻新/之後會裝修
管理守舊 一成不變
以不變應萬變

d 設備起完就係咁就咁樣, 之後唔好預佢會更新
件件古董
好似九七前,多次入紙,多次成規會過唔到嘛
2019之後,加快步伐
你𢤦的!
多人住,但好多都係老野
舊樓唐樓又多,新樓又貴,實用率又低
夜晚春園街,街市,內街,橫街窄巷,又靜又黑
隨時驚畀人搶野,打劫
成條皇后大道東,一入夜靜到,尤其藍屋果邊,去到麼利臣山都係靜
於東大嶼山、南丫島及吐露港填海,得到董建華認同並積極考慮

https://www.hk01.com/專題人訪/636998/專訪-收地-炒埋唔夠一碟-胡應湘重提填海-重賞之下有勇夫

原文網址: 專訪|收地「炒埋唔夠一碟」 胡應湘重提填海︰重賞之下有勇夫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞