(中俄雙嬴) 中國股市大升同時, 俄軍也攻下盧甘斯克重鎮馬克耶夫卡

27 回覆
7 Like 22 Dislike
俄軍已成功將烏克蘭軍隊從盧甘斯克的馬克耶夫卡居民點驅逐,這一勝利意味着俄軍離徹底解放盧甘斯克又近了一步。

據報道,馬克耶夫卡9月中旬已完全處於俄軍控制下,之後雙方展開了激烈的爭奪戰。最終,俄西部軍事集群部隊在進攻中取得勝利,佔領了盧甘斯克西北部村莊馬克耶夫卡,該村與哈爾科夫州相鄰。

據悉,在奪取馬克耶夫卡居民點後,俄軍擴大了其控制區域,為向紅利曼和庫皮揚斯克發起進攻創造了有利條件。
重鎮?喂三星期前唔係話要攻陷紅軍村咩?
It will fall just wait and see.
又打到邊條村呀
無睇新聞?

俄軍前果排已經突破 紅軍城第三道功線, 全面包圍紅軍城
攻佔紅軍城 指日可待

攻佔紅軍城之後, 下一步係攻佔哈爾科夫
再下一步是攻佔基輔

俄烏戰爭好快結束
烏克蘭 背後有幾十個北約國家日日輸血
結果都節節敗退, 收復唔到烏東

突襲俄羅斯領土, 結果只係佔領比深圳更細既土地
欲征服世界,必先征服支那;欲征服支那,必先征服滿蒙
中俄會唔會聯手發起第3次大戰
俄羅斯話打紅軍城打咗成個月打咗條村返嚟你都夠膽post啦
個所謂重鎮有冇元朗國咁大呀
成成呢兩日做咩咁積極!十一長假賺外快?
俄爹之前應該都買左唔少中國股票
節節敗退左兩年, 計唔計到每日退幾多cm先到基輔

明明係侵略戰打到自己領土俾人佔真係未聽過
仲夠膽笑俾人佔得咁小,俾人笑到面黃都唔知

其實俄羅斯有打兩年既戰力點解唔一次過group埋一個月輸出咁柒㗎呢?
咁又點?
俄佬目的從來都唔係要攻陷烏克蘭 只係要send一個message俾美國佬知佢普京唔係你地想點就點
或者簡單d講 mercy!
VDV呢?
俄軍已攻陷沙頭角重鎮,會合流浮山刀手後將不日攻下中環
之前講話十一前將烏克蘭驅逐出庫斯克地區呢?
元朗鄉黑國三四倍左右啦

四百幾十平方公裡即係近半個香港㗎喇

師兄笑鳩俄五盧布係好事,但係笑得嚟都要基本事實搞清楚,基本數據都搞錯好容易畀人笑返轉頭
唔係已經將莫斯科打撚巢喇咩?
攻佔紅軍城之後, 下一步係攻佔哈爾科夫

淨係依句應該都夠俄佬玩半年又8萬人
咁烏克蘭軍係庫斯克進攻呢臭閪蚑那賤蛆

https://www.facebook.com/share/p/gC3A14Mm9dDPGrQf/?mibextid=qi2Omg
咁就死左一代人
呢個本身比較難叫重鎮
戰前人口唔多

但係呢個鎮後面既利曼
就係重鎮
呢個濕鳩架新聞page你期待啲乜嘢

上次為咗做新聞博取點擊同like連香港軍團「香港之路」都可以作得出

不過係嘅,咁垃圾嘅假新聞都有過千個連登仔走去like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞