大家最鐘意烈火雄心邊一輯?

35 回覆
1 Like 13 Dislike
老實講, 烈火雄心III劇情算係寫得最好, 兩個主角既對立都好make sense, 王喜個角色感覺上好似為佢而寫, 佢成套劇都做緊自己, 火場畫面都拍得好靚

我諗一定有人講去到中段王喜戲份比人cut哂, 其實佢果陣都有講過
, 套戲2008年拍, 佢果陣傳聖火上珠峰奶上高山反應, 落山去醫院又撞車, 所以根本唔夠體力拍咁多救火場面
但點都好, 兩個主角當年都4張, 鄭差穎呢個款再著埋SSO制服, 好難溝唔到女...

https://www.youtube.com/watch?v=vX0QEEWcvKc&list=PLhz2PUcTPWbmd7ZovusuXI6abaBQIycgx&index=4
儍鳩先認為第三輯好睇

第三輯根本就係愛情故事,劇情婆婆媽媽,唔關救火事

仲有,鄭嘉穎同王喜對戲零火花
3 最垃圾
王喜昏迷前果十集OK既.,.
1 開頭好睇不過中段開始唔係講消防員救火
2 好睇不過sad ending
3 就
2最好睇
其實係, 成套戲講南山三虎仲多.. 去到後期司徒拔果幕係拍得幾感人既...
第一輯已經唔係講救火啦 成套九唔搭八
2>1>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>3
2>1>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>3
第1集中間其實好撚悶 都唔係講救火, 同古天樂鬥同埋司徒拔佢地嘈交
後來睇返王喜d戲勁kam
都係2好d
L訓低係乜嘢
第2輯最好睇
2最好睇
瑤瑤好得意
死老豆真係好慘
已經唔記得有古天樂,南山三虎太出。
第一輯係經典,整體第二輯好啲。但願無出過第三輯,話佢好果啲食開屎
3 陳展鵬個角色最撚寫實
「喂!返嚟做我女人啦!」
頸叔!!!!!
鄭子誠老強梁琤嗰輯
第三輯爭胡囧囧真係唔撚開胃
100%係2
1友情係幾正,3就齋愛情,得2叫算平衡到
知唔知瑤瑤依家咩樣
邊到有得睇返
最記得小學參觀消防局見到南山三虎拍戲
司徒拔個幕太深刻

最悲慘的一個晚上, 只得我的一個晚上,身邊好友愉快, 唯獨我沒奈何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞