【十月新番】《浪客劍心-明治劍客浪漫譚-京都動亂》

122 回覆
20 Like 2 Dislike
劍心係咪成套動畫排第三勁 個細路大左會超過埋劍心?

1. 比古清十郎
2. 志志雄
3. 劍心
4. 神速細路
拔刀齋時期可能勁d 但未學新招
我覺得不二同雪代應該要高d 同神速應該差唔多
神速細路係邊個?宗次郎定劍路?
宗次郎應該勁唔過劍心,劍路應該勁唔過劍路
反而覺得緣係勁過劍心,壓住劍心嚟打

Wa…. 呢套真係透露年紀系列,當年中學雞好迷
宗次郎大左會勁過
仲月個天草翔五可能仲勁過比古
比古世一無可能輸
硬食天翔龍閃唔死 一打一可以接不二一劍無事
你可以話佢劍術未必係最高 但係綜合能力太強 體質太勁
邊度有講?之後都冇再見過佢
LM
得老野睇?
套嘢我最鍾意齋藤一, 牙突零式
永倉新八有講過齋藤傷左劍心係佢地入面最大戰力,
代表齋藤同佢劍心係不相伯仲
事實劍心都未贏過齋藤
其實幕末有份果班係勁過其他人一班
變拔刀齋前劍心打刃衛係完全劣勢
初出場蒼紫打未識奧義既劍心都輸
劍心點會廢過志志雄,用真刀,志志雄一早死咗啦
ED 幾好聽
真人版都打得好正
正呀,終於有新一季
唔記得左原作有冇真係描寫過沖田 淨係有印象動畫有幾秒出過招
其實一路都覺得瀨田係翻版沖田
用真刀打比古死撚左啦,呢招傳左畀徒弟就冇師傅,天草翔伍好似冇人教都領悟到
個重點係 只要比古唔想佢學到 正常一打一下劍心係唔會贏到 佢已經放晒水咁同佢打
我講佢硬食唔死只係想講佢體質勁 成套野有幾多個可以食完無事
甚至和月本人都解左畫 比古係世一 因為設定太強所以唔可以成日出現
天草翔伍只係同劍心同一個lv 你可以話佢資質高 但係唔代表佢真實戰力勁得過比古
如果係講幻想10年後果d就無乜意思了
左之助鎖血既
防禦力max
沖田如果唔係肺勞應該打贏拔刀齋,有肺勞都打平手
志志雄又係輸發熱病,其實劍心好多同級或者比佢更勁既對手
瀨田似似地沖田
唔知龍馬有冇出現過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞