貓貓懷孕一個月又屙又嘔(37)

135 回覆
19 Like 1 Dislike
Day 1603-1604
新棉家週末日常

祝福命定ching身體健康🙏🏻
希望將來醫學更倡明
為ching帶來曙光
唔好放棄自己 有機會就去試試
祝福🙏🏻
唔知講咩好 希望係我get錯ching既意思
呢幾年喺呢個po遇到ching大家一齊睇棉棉西西
總算一場網友
唯有希望你日後順心順意🙏🏻
放心妳冇get錯,我係安排左去安樂死,一切準備就緒,而且醫學再昌明,其實對病人嚟講都係一種奢侈,尤其是後天盲,一日一日咁樣失去光明,你係唔會體會到嗰種絕望,醫生都講左,最多仲有三個月視力,想睇d咩嘢就趁仲睇到去睇,所以就等最後我可以好好地離開,好過日後苟延殘喘
巴打呀 如果西西有日患咗大病
而醫生同我講 佢暫時係無法醫治

你會想我幫佢打針送佢一程
定係你會想我盡全力
去同佢拼搏埋最後一次?

如果你真心揀前者嘅 我無話可說
但西西佢有得揀嘅 我好肯定會係後者
佢一定會選擇盡佢嘅全力
留喺個家 過好每一日
燃燒佢嘅生命直至最後

螻蟻都尚且偷生

如果你有睇過我另一個Po嘅
我諗你都會知道
我爸爸係死於前列腺癌併發症

我爸爸佢死前果幾日
都重企喺會議室入面
捱住劇烈嘅骨痛
食嗎啡藥水撐住
做埋佢人生入面
最後嘅一個presentation
佢熱愛佢嘅工作
燃燒佢生命到最後
戰至最後一兵一卒

老土嘅一句話
你既然連死都唔怕嘅話
點解你害怕面對同生存?

命定巴 其實好多野
都係可以逆天而行
希望你可以深思熟慮

開Po至今 一千六百幾日
每一個你哋嘅支持
都係得來不易
因為有你哋 我先會持續去Po相

我希望你就算有日盲咗
都可以繼續支撐住我哋
直至你重新開眼
再次入嚟留言睇相
負皮我欺凌西臉拖肥
Day 1605
新棉家日常

二仔其實有幾重?
有啲角度睇佢好bulk
支持命定巴
多謝晒咗多位巴絲,有心啦,我有睇過樓主另一個post,亦都好感概樓主先父嘅堅強,但係如人飲水,冷暖自知,我唔係害怕面對同生存,而係我自己知自己事,我又冇人冇物,消失都唔會累全家,而且一個失明嘅孤獨精,連自己起居都應付唔到,唔係我放棄希望,而且希望並未存在過,所以唔作無謂嘅掙扎,我只係想係想喺唔打擾任何人嘅情況下,保有最後嘅尊嚴,安靜地走埋最後一程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞