中國安徽女12樓外牆施工 阿婆不滿侵犯外牆用鐮刀狠割安全繩

18 回覆
17 Like 1 Dislike
內地安徽省一名女工人周二(24日)在大廈外牆高空吊掛工作期間,駭然發現樓下住戶一名老婆婆竟然用鐮刀試圖割斷她的安全繩,身處12樓的她趕忙大喊制止,對方卻竟然罔顧人命,充耳不聞,最後只好報警求助。

綜合《搜狐新聞》、《海峽都市報》等內地媒體報道,事發於24日在安徽省合肥市,一名陶姓女子全副裝備繫好防墜掛繩,在1棟大樓的12樓外牆進行防水工程,期間感到繫在身上的安全繩在晃,就循著安全繩望下去,竟然發現樓下1名老婆婆在窗前,伸出一把鐮刀正嘗試割斷她的安全繩索。女子嚇得大喊制止,然而對方卻依然故我,急得只好報警求助。

據指樓下住戶不滿繩掛牆外侵犯私人領域
陶女士指,當時附近樓層的住戶聽到動靜紛紛出來查看,老婆婆卻不肯收手。警方介入後得知,原來樓下住戶認為繩子掛在他們牆外是侵犯私人領域,牆是他家的,所以指示妻子割繩。陶女士展示被割的安全繩,顯示上面被割出一道近半厘米深的割痕,她猶有餘悸表示,如果沒有低頭發現對方如此誇張的舉動,自己很有可能會從12樓高空墜落摔得粉身碎骨。
亞洲啲廢老真係好撚垃圾
女獻忠
全球都有廢老嘅喇
屋企有鐮刀
p牌五毛你個acc都幾新喎
唔使咁快玩臭蟲論
點解第1眼睇到
12歲女被性侵,呀婆不滿

支那d廢老廢得黎仲好冇人性
安全繩點割得斷
大陸個D求奇用條繩已經好好
D大陸生番好鍾意割人安全繩架
依個都唔係第一單
有單又係有老人不滿人地樓上裝修,條繩係佢窗前阻住佢景觀
於是落手割繩
結果個修裝師傅跌左落黎,好彩冇死,因為仲有另一邊吊住,不過受左傷
業主報警都係賠錢了事,d死老野根本明知自己老唔會判坐監就殺人都敢
立國之本呀,家家戶戶都應該有一套
留意番,依家嘅老人家即係文革存活到落嚟嘅人
記得佢哋做過啲咩事,就聯想到佢哋可以做出啲咩事
唔報警,行私刑
抵死啦連登吱吱toy
共党党徽度攞出嚟
呢個阿婆係香港做就無事啦,香港邊有警察會拉一個幾十歲阿婆呢
香港更加係啦,呢個係社會各界同埋班官縱容導致嘅結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞