而家巴士通宵泊巴士站唔返廠?大圍事件無聲抗議?

12 回覆
0 Like 11 Dislike

拍攝時間3 am ish.
利申張相唔係我影
N680/N281唔洗開?
N車得一部咋師傅
之前上水廠未執果陣 成堆巴士泊街
呢個位之前2 am後得一部n車
其實你係咪弱智
每條線喺巴士總站只可以停一部車?
無自己睇相
N車都唔會泊滿晒啦
你自己睇相
N車都唔會泊滿晒啦
(三)在泊車位方面,基於主要公共交通工具的營運特質和需要,有關車輛的泊車位配置安排與一般商用車輛及私家車有所不同。以專營巴士而言,現時專營巴士的泊車位主要設置於各區的巴士車廠及巴士總站。而為配合相關公共交通服務的營運需要及善用有限的土地資源,政府亦容許專營巴士及公共小巴在夜間停泊在指定的公共交通交匯處及公共小巴站。

運輸及房屋局局長: 「現時專營巴士的泊車位主要設置於各區的巴士車廠及巴士總站」 所以巴士泊巴士總站有咩問題?
大圍巴士總站抄牌 巴士被罰「牛肉乾」 網民:抄到走火入魔!
https://lih.kg/3792388

你唔知呢單?
所以咪就係要運輸署批准可以泊邊,唔係九巴想點泊就點泊
當然我地唔知實際批咗咩地方,所以上次個咖啡仔係抄得啱都唔定
佢以為自己好叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞