靈異] 今日條水龍出現位置 就係毒蛇陣重災區

118 回覆
92 Like 54 Dislike
上九爻曰:「亢龍有悔,九五爻的飛龍在天,已得時位之極,若復過於此,則

極而亢矣!以時則極,以勢則窮,安得不悔?用九曰:「見群龍無首,吉」。

港爆
呢個係咪破左剛仔度氣
乾卦的六爻,我相信人們較為熟悉,包括「潛龍勿用」、「見龍在田」、「終日乾乾」、「或躍或淵」、「飛龍在天」、「亢龍有悔」。因為篇幅所限,我試談談「亢龍有悔」,亢者即亢奮也,極端也,「亢之為言也,知進而不知退,知存而不知亡,知得而不知」,因為飛龍在天飛得太高太久,自信心爆棚,勝利充昏了頭腦,領導者慢慢變得自以為是,專斷專行,不聽勸告,賢人遠去,小人得勢,民心盡失。

準備亢龍有悔
辛亥
一句講哂啦

肯定係美國佬嚟搞事

少少野都要故弄玄虛
蛇陣呢幾日吸埋最後一水鬆人
𣊉
仆街粒Lin凹左
仆街!暗示分裂國家!

喂~!餅強!呢度有人攪事!
所以睇到呢啲post就明點解今時今日仲咁多性交轉運
賣水晶佛牌做占卜都仲咁有市場好多呢啲弱智
同new age神秘學,信動物傳心師嗰啲撚樣嘅智商冇乜分別

龍年仲有5個月就完。
提早收爐。
一言難盡。
是凶。
冰雹、龍捲風、地震、地鳴,都係冇好嘢,唔好鳩噏吉兆,不過吉人自在天相,凶兆都係天收惡人。

至於所謂嘅 “蛇陣” 其實冇人逐條蛇咁去佈陣,個情況係一種 “顯化” ,但都係一個幾唔好嘅現象。(不過依啲都唔係正式風水)
Molamola
吸晒香港啲靈氣
射箭畫靶講乜7都得嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞