過三招俾政府救香港經濟:禁外賣平台,禁網購,禁兩餸飯

59 回覆
23 Like 63 Dislike
唔駛搞好多野

政府肯禁呢三樣野,市面多返人出街消費,香港經濟即刻起返身

或者當煙仔咁針對以上抽重稅增加庫房收入又得
禁出境去日本.
市民人工5成要囉去做買樓基金咪得
禁留係屋企
加離境稅
以前旅行係一件好神聖既事
一生人可能去得一次
去啟德機場都要著哂西裝,成件事好上流
一張機票差不多十年既人工

自從有廉航之後咩狗屎垃圾低端人口都學人去旅行,整cheap 哂
出一次境要交十萬稅就差不多
發行軍票取代港元咪得
咁食一餸飯囉
商業社會,禁條春咩
直接禁淘寶咪得囉
禁完幾多人失業呀弱智仔
當啲鋪租回落到咁上下,啲餐廳做到2餸飯價錢,平過你叫panda,鋪頭買野慳返運費,啲人自然會出黎
大陸好似真係有禁外賣
兩餸飯就唔係本地經濟咩?

等於打壓巴士小巴去幫地鐵
基本上只做一件事就搞掂
搵公安去捉晒啲海外黑社會,無論佢地東南亞華人或同中港台有關嘅一律交撚晒俾當地執法機構,我可以肯定歐美日不計前仇立即方水,但睇下之後佢地會唔會再玩估惑嘢。
而家歐美雖然表面好似唔係太嚴重,實際上我所遇到嘅事說明黑社會問題已經係黑撚到入心,如果佢地幫外國政府收拾一部份,相信其他國家佢地做唔到啲咩事,但手拾同華人有關嘅黑社會第一點海外發生咩嚴重攻擊都好佢地可以講明唔關華人黑社會事呢個鑊唔需要負責先,第二件海外黑社會係而家美國最頭痛嘅問題嚟。
[quote]基本上只做一件事就搞掂
搵公安去捉晒啲海外黑社會,無論佢地東南亞華人或同中港台有關嘅一律交撚晒俾當地執法機構,我可以肯定歐美日不計前仇立即放水,但睇下之後佢地會唔會再玩估惑嘢。
而家歐美雖然表面好似唔係太嚴重,實際上我所遇到嘅事說明黑社會問題已經係黑撚到入心,如果佢地幫外國政府收拾一部份,相信其他國家佢地做唔到啲咩事,但手拾同華人有關嘅黑社會第一點海外發生咩嚴重攻擊都好佢地可以講明唔關華人黑社會事呢個鑊唔需要負責先,第二件海外黑社會係而家美國最頭痛嘅問題嚟。
[quote][quote]基本上只做一件事就搞掂
搵公安去捉晒啲海外黑社會,無論佢地東南亞華人或同中港台有關嘅一律交撚晒俾當地執法機構,我可以肯定歐美日不計前仇立即放水,但睇下之後佢地會唔會再玩古惑嘢。
寫錯晒啲字改返唔好意思
[quote][quote][quote]基本上只做一件事就搞掂
搵公安去捉晒啲海外黑社會,無論佢地東南亞華人或同中港台有關嘅一律交撚晒俾當地執法機構,我可以肯定歐美日不計前仇立即放水,但睇下之後佢地會唔會再玩古惑嘢。
而家歐美雖然表面好似唔係太嚴重,實際上我所遇到嘅事說明黑社會問題已經係黑撚到入心,如果佢地幫外國政府收拾一部份,相信其他國家佢地做唔到啲咩事,但收拾同華人有關嘅黑社會第一點海外發生咩嚴重攻擊都好佢地可以講明唔關華人黑社會事呢個鑊唔需要負責先,第二件海外黑社會係而家美國最頭痛嘅問題嚟。
寫錯晒啲字改返唔好意思
再改返
搞咁多做咩
捉撚哂所有逃稅嘅人已經收番一大筆
三餸飯唔得咩
危害國家安全就要禁啦
呢招先夠棘同有效
具有中國特色商業社會
出入境稅
無錯
正如蘋果日報咪又禁咗
唔通又話係商業社會唔禁得?
禁埋去大陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞