29歲想轉做psy nurse 問意見

73 回覆
2 Like 23 Dislike
失業 有咩計 又讀唔返上RN 佢都放棄左
咪搵院舍普通科EN、炒散,點會冇計
死咗佢啦
笑死人咩、幾十歲學人讀書仲要冇錢,你呢啲垃圾唔洗死都唔冇用,比你讀都讀唔到畢業啦,咁撚蠢
PSY點做GEN呀
講得依句就知你on9
On9
Psy RN 41K
唔好EN 唔請咖
直接Psy RN 咁就請 HD 係咩科? GPA 過3可以報polyu mu non jupas
你on9
唔同牌點做
係咩,咁你咪去睇下有幾多 PSY EN RN 做緊院舍普通科位囉,邊個 on9 呢
唔係你估醫院請唔晒 psy nurse,真係一個二個走晒去做 PCA 咩
真係唔知 唔同牌都做到 我見請人post有講gen家psy
psy gen個內容都唔同 都做到?
psy nurse 係專科護士,所以高兩個 point

gen nurse 要做嘅嘢,psy nurse training 都有教,但 psy nurse 要做嘅嘢,gen nurse 冇相關 training
正常黎講係唔得
但實際上其實就可以,不過要做rn既野都會請返rn位先
psy果d補上少少就係
院舍RN 位一樣有 psy nurse 做,咪又係睇工作能力
有朋友讀緊鯨大en 建議你去報en既tg群睇下 好多收到取錄既人有報自己既學歷、成績、工作背景 就知唔係咩人都收
一堆人轉行,同d高人工既政府工一樣要爭
想學john 哥?
我同事毅進駁上去咋喎 正常人DSE拎個正常分根本隨便入
例外唔代表常態 100個讀en有6、7成平均best 5有14、5分 有啲就HD gpa有3.5或以上 另外100個讀en有2、3個係毅進畢業直入 仲要可能本身做緊保健員、病房助理 加面試表現好先入到

唔該你自己將呢啲例外講成主流 顛倒概念
「唔好」將呢啲*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞