你班日日想香港經濟執笠仆街嘅廢青,點睇今日恆指直上20000點, 升穿一年高位?

36 回覆
10 Like 18 Dislike
本港股市顯著造好,恒生指數飆近800點,逼近20000關,衝上13個月高位,內房及內需股有追捧。

大市今日(26日)高開後,升幅逐步擴大,中央罕有提前召開政治局會議,指要加大政策支持力度,在A股大升配合下,恒指午後最多升824點,高見19954點,收市升795點,報19924點。大市全日成交進一步增至逾3028億元,繼續是超過兩年半以來最多。

科技指數勁升7%,收報4209點,錄得21個月以來最大升幅。

美團及阿里巴巴大升7%,美團衝上近年半高位,騰訊控股升6%。

政治局強調要促進房地產市場止跌回穩,龍湖集團飆逾28%,是表現最佳藍籌。

華潤置地及華潤萬象生活飆逾21%和逾16%。

金融股造好,中國平安大升逾8%,港股成交大增,港交所升近6%。

上海派5億人民幣消費券,內需股炒上,海底撈、華潤啤酒、李寧及安踏體育等錄雙位數升幅。

國際油價偏軟,中國海洋石油急挫逾6%,是表現最差藍籌。

此外,內地股市繼續全線升,其中,上證綜合指數升逾3%,收報3000點,深證成份指數升逾4%。
熊二反彈就咁開心?
祖國政策打救, 香港由治及興
廢青哭哭
Those whom God wishes to destroy, he first makes mad.
升得返上歷史高位31000點至講啦。

仲差過萬點呀。
一個人臨死之前一段時間會特別精神,依啲叫迴光返照
習近平話目標要樓市「止跌回穩」
連個升字都唔敢講
唔好講咁多
我公司就跟政府加人工嘅
樓主如果可以叫到政府今年加多5%以上人工我就信經濟好喇
財政預算案有錢賺先開post 啦
20000萬點講到歷史新高咁
廢青:標普已經>5700了
仆街,睇死我考試零分,我考30分呀,高分過上次10分呀,屌你!
咁堅,升穿2006年高位
政府出錢先識升出完錢之後?腦生草
人地美股唔駛救市都日日升不如你自己縮返入去先?全世界都知中國人=弱智
上返30000 先衝出黎柒啦
之前又話恆指唔關經濟事架 屌你
咪睇下d錢頂到幾耐
美國佬一出招又冧檔
咁波叔是咪打算派一萬蚊消費券?
政府成功用高價賣到一塊地我就信經濟好喇
咪就係証明左降準放水
D水都只係流左入股市
流唔到入實體經濟
上年都試過,跟住又碌返落16000左右
你班友仲唔入市?係唔係想比人賺晒d錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞