日本自民黨正在進行投票,選出新總裁,亦即是日本新總理

480 回覆
6 Like 6 Dislike
挑講撚到高市黨員大炒咁款
結果第一輪計出黎贏得一票
真係黨員有份投第二輪你方小泉林芳正上川D黨員票佢食到咩
其實今次高市黨員票上到第一已經有啲意外
本身全世界一直估石破No.1
如果嚟緊總選舉自民單獨唔過半就好笑
雖然機會唔大

呢個票數應該無人諗到,高市同石破都諗唔到
差得個小小係到吹咩狗哨議員出賣黨員啫屌你講撚到石破基層人氣差咁款
屌你啦佢當年就有資格話喇一條友黨友票多過其他人加埋啊
公民
如果高市當選總裁

維新應該要嘔返半個大阪出嚟
喺多重醜聞打擊下 佢哋最近已經危危地
好啦 而家有人送票
兵庫縣知事真係大癲
安倍死咗之後自民黨根本變緊同立憲嗰啲冇撚分别
其實中國日本太多利益
加上小民選國好難同咁大既獨裁國家鬥
選前民調自民黨友票小泉血崩高市追上中哂好冇大把人估緊啦
佢最估唔到係第一輪黨員有70票咋
而家好期待自民最後仲有幾多席
如果真係如佢哋所願同時吸中間票源之外而保守票源肯含淚投票都仲好

萬一後者唔出力投, 自民跌走十幾二十席都唔出奇

自民如果咁好彩真係單獨唔過半, 石破個位應該坐唔耐
而家就真係
麻生 茂木上次嗰時仲可以撳撚住岸田

今次麻生同茂木都投咗比高市
結果比石破 小泉 同岸田贏撚咗
我見出邊有人笑緊立憲總裁野田仲右過石破
咁多鄰國人搞事,啱啱死咗個僑民細路仔,臨尾都要縮,疊埋心水做人隻狗算啦,堂堂東亞大國
我真係都係要問你地
你地究竟對野田同馬場係咪咁撚有信心
不如國民民主黨派個刺客去鳥取一區
雖然冇乜可能 但可以試吓 可能有奇蹟呢

當年甘利明都唔知自己點輸㗎
我都係咁諗
而家情況似係兩個主要黨都向中間路線移咗(立憲少少向右移, 自民少少左移)
但係好似變咗自民有少少忽視佢哋咁多年儲落嘅偏右保守票源
冇信心

但我有信心自民一定會失票
而且我有信心石破一定同岸田文雄一撚樣
實行戇鳩政策 軟弱外交 最後大失民心
自己申請同生菜鬥長
睇吓維新會唔會都派個𠝹吓票

未必係人哋多票咗, 可以係自己嘅票源今次唔出力投
雖然呢個情況係咪會發生有待再觀察
今日係正式宣佈自民黨保守派收皮,想保守嗰堆睇嚟只能去保守黨
保守黨分分鐘好似reform uk咁彈起
其實都係睇野田,畢竟前首相點都有啲知名度
唔係好睇好維新拓展影響力嘅空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞