屋企想買printer

16 回覆
0 Like 1 Dislike
睇左Fujifilm c325z
有冇巴打用過
本身要求係唔想塞墨,3合1功能,彩色,可以係電話直接print
上網睇好小人用呢個牌子
而dw(冇fax)周圍都話冇貨,局你買Z系列(有Fax)
唔常用肯定會塞啦,唔多印出街俾人print算
lazer printer
巴打屋企印得多唔多野
你話果部好似好勁咁

利申 仲用緊brother 幾年前出果部t500w ,幾年黎淨係加左一次墨
唯一唔好就係個scanner 有啲虧
有時突然要print,當買個方便,所以先揀laser print
碳粉好貴,一set碳粉夠買一部printer
Laser 機唯一問題係炭粉價錢,接受到咪去馬囉
就係怕加墨個d會塞,但買laser printer就貴,上網睇,機加一套碳粉,最平問過都3350+2700。
宜家d平機都有自動洗墨咀功能
如果要求唔高
3千幾夠你換幾次機
平平哋買部brother inkjet, 有3年保, 1-2星期開機印幾張就唔會塞, 或者買600蚊嗰部laser
聽人講過,d人買平噴墨,幾百蚊。
壞左/無墨時,直接換部。
有d機可以直接入墨/供墨
例如brother T520W
墨水好平
10年8年先壞
冇睇到要彩色, 要彩色都係買噴墨,有LCD mon嗰隻幾好用

買碳粉仲貴過買機,同埋入面個個轆到時到候就收皮,換起身勁煩
噴墨影印機有清潔噴嘴功能㗎嘛,買Canon嗰隻可以自己入墨嘅款
我有睇過,換感光管好麻煩,而好多sales推介canon新嗰部,感光管加碳粉mix埋一個,但sales個個推介有啲伏咁
千祈唔好買canon, canon係最撚垃圾,機身build quality勁差,新買返嚟啲數字鍵全部變型,好似大陸雜牌嘢咁,啲墨盒入面就放海綿,咁上下就吸乾晒你啲墨,用過幾部canon, 部部都塞紙塞到收皮, hp碳粉都用過, brother應該係最好最襟, 操作系統好user friendly, 建議買簡易充墨系統嗰隻,啲墨平又印得多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞