陳奕迅代表香港參加《上海勞力士大師賽》 與偶像費達拿組隊

18 回覆
5 Like 3 Dislike
陳奕迅(Eason)將參加10月11日於上海舉辦的《上海勞力士大師賽》,與偶像兼瑞士傳奇球手費達拿(Roger Federer),齊以特邀嘉賓身分現身球場。屆時Eason與費達拿組隊對戰張之臻、樊振東及王勵勤。

自從3個月前,打網球不慎中暑昏倒跌傷的Eason,康復後不單繼續展開巡迴個唱,他沒有因為受傷對網球有陰影,依然熱愛打網球。10月於上海舉行的亞洲網球盛事,邀請到2022年退役的費達拿現身打波,並且邀請Eason跟費達拿組隊,對戰國家隊運動員友誼賽。

Eason坦言一聽到可以跟偶像費達拿見面已經很開心,沒想到還可以同隊打網球,感到十分興奮,他期待10月上海之旅,而近日在出發巡迴演出前,他也積極練波,並笑言:「我喺傷後復出,當然要加緊練習,唔想到時影響費達拿。」

問到賽事會怎樣打、共有多少回合和怎樣計分,Eason表示:「未知呀,個啲未公布,去到先知,都係友誼賽。不過相信我,我會認真打。」Eason早前打網球中暑,他說:「唔怕,已經入秋,天氣應該好舒服,大家唔使擔心,我會好好保護自己,會飲多啲水,唔會再畀自己受傷。」

https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20240926/1727341162603/%E4%B8%8A%E6%B5%B7%E5%8B%9E%E5%8A%9B%E5%A3%AB%E5%A4%A7%E5%B8%AB%E8%B3%BD-%E9%99%B3%E5%A5%95%E8%BF%85%E8%B7%9F%E5%81%B6%E5%83%8F%E8%B2%BB%E9%81%94%E6%8B%BF%E7%B5%84%E9%9A%8A-%E5%B0%8D%E6%88%B0%E6%A8%8A%E6%8C%AF%E6%9D%B1%E5%BC%B5%E4%B9%8B%E8%87%BB
E神
陳奕迅不代表我
支持種族滅絕維吾爾人既中國香港藝人
單春咁積極練波睇嚟想參加下屆殘奧
憑咩
單核心
單丸也是正常
點解唔係搵真•網球員去
搵兩個打乒乓波既同費達拿打
費達拿幫手打埋佢淨返嗰粒走啦
新疆b
個份咁嘅濕鳩template聲明好明顯唔係佢出啦
你呢d傻閪懶撚係正義你係咪識嗰度d人先?
相傳federer 鍾意打乒乓
之前見啲鬼佬會share 呢個gif

https://youtu.be/51GR2bPQVUw?si=rXLK-eh_PZj_PjVd
世柒咁你幾時用德文同費達拿講?
勞力士無止境
傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞