連登仔去左歐美移民之後仲會唔會生仔?

15 回覆
2 Like 2 Dislike
我一直思考緊一個哲學問題 如果你既下一代如果唔會生仔繼續繁殖
你仲有冇刻意生個仔出黎既動力?
依家養大子女 要知道你之後既一生都會為左佢去付出
所有興趣 私人時間諗都唔好諗 你要努力賺錢去買你自己既樓
你仲要係照顧你個仔既同時 仲要賺錢比佢將來買樓 以依家個世界通脹
無父干基本上就係等食屎 你有冇能力成為佢既父干?
時代唔同左 如果你無能力幫佢買樓 甚至打算養兒防老
要佢供養返你轉頭 除非佢好高好靚仔咁 唔係都係會孤獨終老
仲要受害 養埋你條廢柴

一個人無能力都去生仔只係為左繁殖 但係如果你既後代注定孤獨終老 你既dna
就算勉強傳多一代 下一代都會消失 咁你仲有冇動力去生仔?
我最後一代,其他人關我撚事
我冇生十個仔一百個孫已經好環保
鍾意空氣污染咪污染,鍾意周街噴煙咪噴煙,鍾意掉膠袋落海,鍾意倒建築廢料去郊野公園,鍾意挨後就挨後
收皮啦環保撚,微塑膠入血關我撚事,氣温上升關我撚事
利申:世界公民,香港特色普世價值
去左外國係被教導成環保, 因為掉垃圾多, 需要俾錢

所以每日做好回收, 減少垃圾, 就慳錢
父幹同父干好似兩個唔同意思嚟
咁執著個基因做咩?人哋基因好都未必會生,呢啲睇個人喜好嘅,未計多咗好多同性戀者。
親仲年輕要思考一下 老左就無回頭路
連登仔同歐美鬼妹生左好多件啦
出世就係混血外國藉
所有興趣 私人時間諗都唔好諗 你要努力賺錢去買你自己既樓

講到你地嘅人生係有意義咁
咪又係資本主義養出嚟嘅奴隸
又冇才能又冇作為
除咗返工交稅仲有咩貢獻
其實你成日開啲po打到咁撚長又1999做乜閪嘢唧?
會同鬼妹生,打造最強基因
其實依家個時勢就算外國出世又點,依家全世界生嘅下一代如果冇錢都唔會好過,所以如果冇錢就算移民咗歐美都唔好生
生仔係為咗同你嘅愛人有結晶
利,冇愛人
我覺得生仔就好自私,因為你就算你兩公婆幾天生麗質,又衣食無憂都好,你無辦法保證你個仔女會覺得生存係開心。

而你任何嘅諗法,包括:養身防老,宗教要我哋生仔,傳宗接代,有仔女先係完整嘅人生等等,哩個全部係你嘅諗法,你冇問,亦冇得問你個仔女同唔同意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞