Ubisoft隻黑鬼刺客又踩親強國人玻璃心

28 回覆
1 Like 67 Dislike

Ubisoft 近日推出了《刺客信条:影》Q版手辦,然而這款手辦卻引發了不少日本玩家的不滿。手辦中包含了兩位主角彌助和藤林奈緒江,其中奈緒江站在一座半毀壞的鳥居上。這一設計讓許多日本玩家感到不滿,因為半邊的鳥居讓人聯想到長崎原子彈爆炸後遺留下來的山王神社獨腳鳥居。

SOURCE AM730
https://www.am730.com.hk/%E7%A7%91%E6%8A%80/-%E5%88%BA%E5%AE%A2%E6%95%99%E6%A2%9D-%E6%9A%97%E5%BD%B1%E8%80%85-q%E7%89%88%E6%89%8B%E8%BE%A6%E7%8F%BE%E7%8D%A8%E8%85%B3%E9%B3%A5%E5%B1%85%E6%83%B9%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%8E%A9%E5%AE%B6%E4%B8%8D%E6%BB%BF-ubisoft%E6%98%AF%E7%99%BD%E7%97%B4%E5%97%8E-/491336
不少日本網友在社交媒體上表示,這款手辦對日本文化和歷史缺乏尊重,甚至有玩家呼籲日本應該禁止《刺客信条:影》這款遊戲。除了日本玩家,國外玩家也加入了聲討的行列,認為育碧應該更加謹慎地處理涉及歷史和文化敏感的設計。

獨腳鳥居

當你日本人柒頭,恰得就恰
對不起傷害了你
專登架啦
好心Ubi唔識就咪撚搞啦
本身日本文化已經唔容許破壞鳥居
又咁岩日本有個得一半既鳥居就係原爆後遺留落黎既

隻黑鬼仲可以瘋狂屠殺架仔
如果唔係一開始用黑人武士亂噏歷史死不認錯,正正常常出隻game, 今日呢單嘢應該唔會係新聞囉
而家嘅"racism" 其實係反向black supremacy
ubi想篡改歷史呀
呢單野直情咪亞捧黑
呢集AC一定唔買
而家嘅"racism" 其實係反向black supremacy
呢單野直情亞捧黑
呢集AC一定唔買
係白鬼踩亞洲棒黑人

fucking convoluted
OBLM
戇鳩,講到珍珠港d人就抵死咁

打仗不嬲都係咁。

先撩者賤,你有勇氣去打人,都要有能力保護好自己平民。
其實都幾癡線.用咁多錢整隻game 出黎
俾人屌咁耐都唔肯改
可能中國會好好賣
所謂dei班人本身係反社會,佢地唔係真心支持DEI
我公司都係d 成日提 dei 個d
我覺得成日提先代表岐視

人人都係普通個體
使咩有優別對待
寸巴勒斯坦就撐,寸日本我地就一定反
唔會對事的
最撚racist 就係你班woke撚
黑人屠殺亞洲人模擬器
asian lives dont matter
身為亞洲人仲撐woke唔知咩心態
人類渣滓都不如
師兄嬲撚到,不如上youtube鬧作詞嗰位
祝你全身生cancer 生到一百歲先死呀 屌你老母
鬧我冇用,人地條片日日好多views
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞