特朗普提出「新美國工業主義」製造業將大幅從中國流向賓州

54 回覆
29 Like 5 Dislike
Elon musk可能歡迎wo,你起多啲工廠,佢款機械人仲唔賺到笑
所以話,賓州真係好撚重要
美國有方法就唔駛底特律沒落.
物價差咁遠.第三世界工人做一日,起美國都食唔到一餐飯
讓美國再次勃起
佢2016唔係就係sell呢樣令Rusty Belt一片紅咩又嚟過?
TSM投資左幾百億美金一塊晶片都未產到
INTEL 每生產一塊晶圓就蝕一塊

美國製造咪推高成本推返高通脹
再唔係咪蝕埋間廠
我觀望啦
佢話開賓州市場畀玩外勞 價錢唔係同本地人睇齊 學中国成間廠請本地人做管理 外勞落手做
唔怪得DEEPSTATE想隊冧佢
咁辛苦將美國奴隸制推左俾D第三國家, 自己印銀紙就夠做人上人, 你又要行返轉頭
你估佢做個四年DEM喺Rust Belt由州議會到州長到總統參議員輸過幾多次
賓州勃起
屌咪啫係80年代列根個招加關稅焗D德國佬日本仔開廠囉
最多咪加關稅玩進口替代有幾新鮮啫
係掂rust belt就唔駛一堆人當年投列根聽佢吹話幫你攞番份工到依家都仲有人同佢講同一番說話啦
要入工廠返工不如躺平,不了
全國零元購
Plaza Accord 2.0
而家d 工廠都自動化晒
如果IPHONE全美國製造, 應該賣幾錢美金先圍到皮??
elon 間中國工廠都比歐盟同美國加關稅加死佢啦, 仲要係咁係中國打價格戰, 已經冇錢賺, 來緊可能全盤押住北美, 南美
製造業回流成功
但都係唔請堆老白鬼
力架同white trash都無解決過
踢埋去d垃圾州唔睇當唔存在
美國人咁撚懶,又咁多左翼公會,剛剛波音版工人先話要求加人工,點樣工業主義全自動化工業?
美國人人有工開咪比得起錢買貴野
好似係
你講開呢D咩再工業化就睇下D正常美國右翼點諗好過
佢D招講黎講去加稅減稅屌你玩VIC3都仲複雜過佢
https://dc.claremont.org/restoring-american-manufacturing-a-practical-guide/
美國版高才通
幸福賓州
鳩嗡 不過都係會有傻仔信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞