李家超:女熊貓叫「可可」善於攀爬 性情溫馴、溫柔可愛

31 回覆
2 Like 31 Dislike
李家超說:「男的現時在熊貓中心名稱叫安安,體重130多公斤,身體強壯、動作敏捷、聰明好動;女的現時在熊貓中心叫可可,體重約100公斤,善於攀爬、性情溫馴、溫柔可愛。海洋公園早前已派遣護理人員前往熊貓中心都江堰基地,進行前期工作,包括了解兩隻大熊貓習性,及支援大熊貓赴港前身體檢查程序。」

https://news.tvb.com/tc/local/66f22658311a11846e4d1c39/%E6%B8%AF%E6%BE%B3-%E4%B8%AD%E5%A4%AE%E9%80%81%E8%B4%88%E4%B8%80%E5%B0%8D%E5%A4%A7%E7%86%8A%E8%B2%93%E5%91%A8%E5%9B%9B%E6%8A%B5%E6%B8%AF-%E6%9D%8E%E5%AE%B6%E8%B6%85%E6%8C%87%E5%85%A9%E9%9A%BB%E5%A4%A7%E7%86%8A%E8%B2%93%E4%BA%94%E6%AD%B2%E5%85%85%E6%BB%BF%E6%B4%BB%E5%8A%9B
男既叫十一
女既叫可可
Pico chico coco
Coco melon?
on9
堂堂特首,咁用心費神關注兩隻動物,係咪太過大材(如有的話)小用呢?
點解唔叫国国?
又叫安安?
新.二安
國國,安安
證明香港人不如兩隻賤畜
識唔識玩樂器?
其實我唔想知呢兩隻熊貓嘅嘢可唔可以唔好再提
上面位Ching貼4隻大字嘅圖唔驚國安上門?
可安法
叫果果
d介紹出自比長官口難免令人有遐想
一隻咁既閪熊播充幾個月屌你老母,香港都算折墮
睇黎超超勁想同可可做愛
可可有冇跟唐超姓唐?
堂堂特區之首, 冇野做到要走去幫隻熊貓改名當政職
呢d野唔係搵下面低層公務員(民政署)果d求奇搞個改名比賽就算, 你去做返d實事好過啦
點解一定要疊字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞