李家超:工商界和企業家不是旁觀者 有共同責任建設香港

118 回覆
10 Like 78 Dislike
呢單嘢唔係我跟開
做埋你嗰份好冇
你邊拆人台邊同人講有責任
唔係好巴閉話國安大於一切㗎咩
乜家陣咁折墮搞到要求返班商家轉頭去搞返好個經濟
共產
企業:關我撚事
J都無啦, 仲想點
即系點?商家做生意唔搵錢?員工做義工?
G持
阿崩叫狗
收歸國有,公私合營
共產主義(拉丁語:communismus)是一種共享經濟結合集體主義的政治思想,主張消滅生產資料私有制,並建立一個各盡所能、各取所需的生產資料公有制,進行集體生產,以階級鬥爭建立無階級的社會。

https://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E5%85%B1%E4%BA%A7%E4%B8%BB%E4%B9%89#:~:text=%E5%85%B1%E7%94%A2%E4%B8%BB%E7%BE%A9%EF%BC%88%E6%8B%89%E4%B8%81%E8%AA%9E%EF%BC%9Acommunismus,%E5%92%8C%E5%9C%8B%E5%AE%B6%E9%83%BD%E6%9C%83%E8%87%AA%E7%84%B6%E6%B6%88%E4%BA%A1%E3%80%82
交完稅俾班人,然後仲要幫佢地做埋,藍尸值得擁有
玩國安得架啦
「我搞唔掂,原來仲未興,
係你地唔幫手既責任」
反駁隊點解唔入呢啲post討論
個個負緊債要還錢
你真係諗住出句聲就得?
國安功就佢領
國安搞死香港嘅鑊就人地負責
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞