NFT 藝術品爆煲 史上最大騙局?

215 回覆
181 Like 4 Dislike
根本係垃圾
賺到笑?
Sunny
Bob叔喺NFT事件上面算唔算雙重標準?
https://lih.kg/3020755
Game skin 係 for 玩家圍內玩同睇

你老母NFT比邊個睇
Google 圖片 right click save as?
比特幣冇得複製,都叫做有一定價值。但NFT隨時都可以經網上無限複製,只不過唔係原作,但以觀賞角度(如有的話)嚟講,反正都唔係實物,其實係冇分別。咁都炒到天價,確實係癲,而竟然有人買,更加係傻。
其實有啲位係好啱
只係呢場音樂椅遊戲太快完

下一個就到其他虛擬資產
賣4800蚊,又送好多門票,又獨家野,無乜聽過持有者喊笨,但好多無持有嘅人反而覺得買左嘅人唔抵
倫敦金,高回報,低風險,無乜聽過俾人水去買嘅人喊笨,但好多無買過嘅人反而覺得買左嘅人係俾人呃
咁咪就係原作同非原作嘅分別囉

等於任何一幅實體名畫,都可以無限被複製,但最有價值嘅就只有第一張真跡

NFT 就係可以喺一堆可複製嘅數碼物件中,判定邊一件先係元祖(或者任何一個特定copy)

本意係好有用,但2021年嗰下根本係泡沫。見過有7歲𡃁仔都了幾幅畫拎去賣,阿媽啲朋友又好畀面咁用七千蚊買咗。見到細路C9都湧去掘金,就知道必然係泡沫
無聊猿
倫敦金有聽過喎,反而你呢個post 都見到有幾個人覺得ntr唔呃人
Sunny哥哥
但唔敢屌杜狗
AI 淨係用黎 GEN J 圖同 J片已經製造巨大價值啦!!
打 j 打到虛脫而死就真
返工返學都課金用緊
頭兩舊有咩價值?
咁著數幾時賣第二水
好多門票,又獨家野
AI有點不同,AI有點似當年GPS咁
研發方面已經有好耐歷史
時機一到轉為民用,就改變世界
要嘅話好似要二手市場,唔知跌左幾錢
hater唔敢面對ntr找哂數嘅事實
我覺得AI已經改變緊我學習嘅模式
佢歸立重點好快 又有example
邊忽騙,願者上釣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞