董之英逾期報名|校方放棄上訴 指尊重學體會決定 會配合教育局調查、釋除公眾疑慮

16 回覆
0 Like 15 Dislike
https://www.headline4hk.com/article/20240923/icable/272981/

【有線新聞】董之英紀念中學回覆查詢,稱尊重學體會決定,不會就事件提出上訴;又說會配合教育局介入調查,期望及早知道調查結果,釋除公眾對事件的疑慮。 至於日前校方在記者會上指是離職的體育科主任交接不當和不合作,以及遺失報名系統密碼導致今次事件,被問到是否仍維持有關說法,校方則未有回應。
即是係林sir 嘅錯
辭職未?
如果我係家長就一定投訴到底
截至目前為止,所有證據推斷出來的結果就是

新上任體育科科主任的林浩文老師有問題!

1 交接問題人哋一早同你講咗係你自己冇心裝載 唔記得報名 轉個頭就同校長講話人哋冇同你做交接

2 佢喺記者會度講咗自己之前係做小學嘅,而家轉過嚟做中學根本好多嘢都唔知要做

3 重設密碼嗰份嘢根本就係新老師submit 個校長橡皮圖章一日簽幾十份文件唔會全部嘢都知道

啱啱返新工瀨咗嘢唔知點算唯有推落前任
校長其實都係都係受害者 佢全部嘢都係聽呢個新老師講
佢都估唔到校長玩到咁大要開記者會
自小喜歡對抗 中五犯事成轉捩點

直至中五,林浩文在朋友慫恿下偷竊,但事敗當場被警察逮捕,他指當時才知驚。慶幸的是最後只被警司警誡,沒有賠上前途。經歷過被困在警署內失去自由和私隱的感覺,加上母親的眼淚,令他開始醒覺要重拾正軌。

重踏正軌 與特殊教育結緣

雖然會考只有重踏正軌 與特殊教育結緣

雖然會考只有3分,但他修讀酒店管理的高等文憑和高級文憑,發奮讀書。後來返教會,明白傳承的重要,「我想多接觸年輕人,而剛巧教院內只有特殊教育課程可收我」。在機緣巧合下,以兼讀形式修讀特殊教育學士課程,同時在群育學校出任教師。

原文網址: 群育教師見學生如觀自己 成人始知患過度活躍症 曾偷竊險賠前途 | 香港01 https://www.hk01.com/article/22187?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
大話中學
屈鳩完前體育主任
到今日都唔道歉
間學校都幾仆街
邊有疑慮
件事明顯校長做錯諉過於人
做得太盡隻死貓人地唔食
仲諗住利用學生黎情緒勒索
用群眾壓力迫主辦單位特事特辦
係校長仆街啫
不過無人橕佢都唔會坐到呢個位
放棄?
校長繼續整個喊狗樣啦
講施壓 港島區個班知道係背後發功嘅話你董之英點情緒勒索都唔夠人黎啦 精英賽少個董之英又少個強敵
咁都打算洗白校長?

新科主任係仆街 唔等於校長唔係 加害者囉

全聽 新科主任講
同 你自己應該verify 件事 呢1個職責無衝突

退一步講
個簽名呢?又諗住瀨校務處職員?

簽名個下係校務處代出
都唔等於責任外判
再加上 衰極都應該 記者會前問校務處拎文件睇 知有冇reset pw時間啦
咁就信哂個新入職既人講
然後同人講 我唔知所以我無辜

無人講過加害者只可以有1個
咁樣推論出 校長等於受害者
除非記者會上 校長show張 匡智會員卡出黎証明自己無能力作出判斷啦
唔係點樣撇清個責任
又話辭職嘅? 撚樣校長我屌你老母個爛臭化閪賤種死全家
搞完場大龍鳳當冇事發生?
咁著數呀個校長
係咪講句: 冇事啦,大家一場誤會啫,我哋向前看好冇
就算呢
剩係佢記者會講一堆大話屈鳩前任已經無得兜
尊咩重
明明人地跟足指引嚟做
講到人哋特登唔比你參加咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞