西方國家明知烏克蘭長貧難顧,點解仲會不惜一切代價援助?

33 回覆
1 Like 26 Dislike
寧願自己國家嘅老百姓就嚟食草,都要繼續搜刮民脂民膏俾澤連斯基吊住條命,咁樣做值得咩
on9
佔一年軍費開支咁撚小錢
有幾多連登仔真係鍾意每個月捐一千蚊俾非洲小朋友,呢個就係西方國家老百姓對援助烏克蘭嘅感受
冇俄羅斯嘅天然氣同其他資源出口,西方國家物價上漲咗超過20%,連登仔又睇唔到
德國佬應該更加驚普京打到埋嚟
六國破滅,非兵不利,戰不善,弊在賂秦。賂秦而力虧,破滅之道也。或曰︰「六國互喪,率賂秦耶?」曰︰「不賂者以賂者喪。蓋失強援,不能獨完 ,故曰『弊在賂秦』也。」
今次唔出錢 下次就要出錢出命
美帝每年8000 億美元軍費就係為左KO中俄
而家每年加多1000億美元比烏克蘭
就夠晒令俄爹欲仙欲死
抵到呢.......諗唔到其他性價比再高既野
你講緊支那共黨
為咗佢班阿非拉兄弟國家
幾百億幾百億咁俾人
寧願自己國家嘅老百姓已經要食草?
如果香港政府話每個月捐十億俾烏克蘭政府打俄羅斯,係咪所有連登仔都贊成
支那仔唔會明架啦
歐洲中亞既假想敵係邊個? 包括中國自己
而家出錢就一鋪打殘佢
不知幾平
西方國家人命貴,只出錢 同 遲D出命出錢
點計都係前者啦
捐比中國都冇問過人啦
美帝咁犀利,點解喺南越會失敗,喺阿富汗會失敗,喺紅海被反美武裝擊中軍艦都唔敢還手
成本問題
你今日唔捐100蚊 將來可能要出1萬先搞得掂俄佬
仲未計人命

現在你只要出小小錢 人地出命幫你打
贏咗仲有得分添 條數唔係唔識計下話
銷毀舊軍備,入新貨,試新軍備,滲透間諜,摸俄佬同另一個国家底牌
搭個地鐵都可以浸死
個政府仲幾百億幾百億咁送俾非洲兄弟
如果真係咁抵,點解歐洲國家啲極右派,話要cut對烏援助嗰啲,支持率不斷上升。連特朗普都話一旦當選,就會叫烏克蘭立即停戰,呢啲唔係順應民意係乜?
最驚中國未殘,西方國家老百姓就被通漲高物價高稅率折磨到民不聊生
愚民永遠比聰明人多
咁多國家每人夾少少就得
俄冇晒攻力未來十年八年都安全好多
愚民永遠比聰明人多
講起要国家老百姓食草, 我只諗起 中国王岐山

你咁樣含沙射影屌阿雜種皇帝寧願用回血劍刮錢借俾非洲,
都唔幫国內災民餓民失業人
你隻五毛狗仲有無糧出架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞