港大生張敬生煽惑蓄意傷人上訴減刑至15個月 再申人身保護令求即時獲釋 高院押後至下周四處理

24 回覆
0 Like 8 Dislike
16:58 2024-09-23

時任港大評議會主席張敬生、連同3名評議會成員於2021年7月通過悼念致謝7.1銅鑼灣刺警案疑兇梁健輝的動議,4人承認煽惑他人蓄意傷人罪及判囚2年,向高院提上訴得直、改判囚15個月。張敬生早前向高院申請人身保護令,指其獄中行為良好,應獲3分之1減刑及獲釋。高院法官黎婉姫今押後案件至下周四(10月3日)聽取雙方理據;張敬生另申請保釋候訊,惟遭律政司反對,指有危害國安風險,押後至明早處理。
畀狗拉前就嘴gelgel
畀狗拉左就扮受害者
同Twitter d巴勒斯坦人一鳩樣
一個學生點危害國安
你又講得幾啱
喺香港嘴gelgel 已經係犯法,仲會危及國家安全
呢方面巴勒斯坦人就唔夠香港人勁喇
未來恐怖份子,一陣阿拉花瓜
你講出光復香港4個字已經危害緊國安
釋法
差3個月姐
https://www.bbc.com/news/articles/c5y3gre3y9yo
岩既
師承英國即
坐得仲少過佢
樓上你啲同事話未來恐怖分子就拉
點解英國老師唔做野?
拉埋左緊啦喎
拉埋坐緊啦喎
做鍵盤戰士咋喎
咁的確係受害人
做咩
你同事未來恐怖分子就要拉喎
唔係剩係拉鍵盤戰士喎
英國咁多包頭佬,拉左邊個?
況且拉鍵盤戰士,係香港做先
老鳳衰左入冊時,英國個鍵盤戰士仲同你一齊互含緊
今次好明顯係英國學香港啦
你吟詩同吟唔甩架喇
你左膠? 咁都要幫巴勒斯坦人講野
有冇睇新聞
香港呢單,被定罪,判監都冇話過關國安法事
點知臨出監,特首簽個名話關國安法事,要坐多陣
係唔係你口中嘅英國老師教特首咁做?
你話香港咀gelgel就犯左法喎
咁人地響英國咀gelgel係咪犯法呀?
https://www.dailymail.co.uk/news/article-3624059/Arrests-offensive-social-media-posts-soar-police-target-internet-trolls.html
師承邊度話?
睇錯咗做張敬軒
你拎個2016嘅新聞做咩啫
香港2014咀gel gel 已經犯法啦
你話邊個師承邊個呢?

迪迪尼事件果時,你嚟左香港未?
知唔知點解不誠實使用電腦被叫做萬能key?
你個龍門諗好點搬未
又要搬龍門呀?
而家老鳳入去坐嗰陣同邊個一齊含呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞