元朗男子疑放狼狗追街貓

18 回覆
15 Like 0 Dislike

住得元朗都大概知咩人
D棄養賤畜放隻喵出去,之後喵喵出去係咁生,一胎五六隻生完又生,一係比車車成喵餅,一係死係古靈精怪地方
狗主又係冇啦啦放汪咬喵,人品有問題。
一句講曬,最衰都係人類,養咩寵物根本自己滿足自己情緒而奴役既工具
我認為日後養寵物要立法唔準人棄養,否則幾時都有流浪動物
其實啲貓都會追其他小動物,不過貓有特權
義工喺公共地方餵流浪貓
佢算好人,冇放隻狗咬義工
source , 片呢? 又話有片?

唔見隻狗有襲擊啲貓喎
可能人哋山邊放狗經過
見到幾隻貓食嘢,控制住隻狗衝過去呢?

文明啲講句,單憑一張相好難講
同你不停對人話自己係警察
但又不出示/不能出示委任證一樣
無證無據叫人點信你?
男人日常
拉撚咗啦
柒頭咁撚多嘢講
啲猫生完又生最大問題係唔識捉老鼠
都唔係第一次,小弟都見過,特登放狗咬貓或咬其他細狗都見過,呢啲人係假手於人滿足自己虐待心態,有事都唔使自己上身,行為十分卑劣
臭閪日常
未拉喎
都未咬到隻貓返來 咬到再講啦
警員接報到場初步調查後,以涉嫌「殘酷對待動物」,拘捕一名姓黃(65歲)本地男子。

原文網址:元朗男子疑放狗襲擊流浪貓 涉虐待動物被捕 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240923/mobile/bkn-20240923225901867-0923_00822_001.html
淨睇樓主張圖都無提及
原來條片條友臭閪黎
唉 左膠女權又扮盲
話你吖7頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞