而家睇返國泰空姐炒魷魚單嘢都好撚癲

20 回覆
99 Like 16 Dislike
1. 唔係當面話佢, 只係喺後面細細聲自己講
2. 唔係種族國籍歧視,只係笑英文差,最多可以話唔禮貌

正常一個國家地區元首唔會反應咁大,要國泰交人炒魷魚

正常反應應該係輕描淡寫咁講:服務業要有以客為尊精神,要有禮貌,增強香港競爭力
大把野癲啦
新聞女跳下flower就要炒
所以我已經blacklist咗國泰,冇乜必要都唔會撘
擺明當你狗都不如
今時今日香港
衰撚過做人哋殖民地
港資公司董事會全部都要加插黨員
班生藩只會得寸進尺
以後歧視香港人事件 只會更多
國泰安全系數高
你搭其他航空搵命博
而家睇機型重要過睇公司covid後cx走左好多鬼佬機師
中國人鬥中資公司
你咁得閒擔心人哋內鬥做乜啫

空姐裁員果陣又唔見咁多人關心
炒空姐果陣又唔見咁多人關心
中資入侵果陣又唔關心
減價果陣就叫支持本土企業
UO刻薄剝削果陣就逆來順受含淚搶飛

抗爭果期情緒高漲就不自由毋寧死
有著數有減價就執輸行頭
真係邏輯混亂
仲要只係一面之詞,上小閪書講兩句就即炒
所以以後大陸人都識玩啦,就算道理喺香港人都我保證都郁香港人先
我唔係淨指國泰,係全香港,因為幫你冇着數,唔幫大陸人會幾百萬刁民鬧,比阿爺鬧,所以你哋根本九等公民,接受現實啦
好撚癲,跳隻舞講到新聞界之恥,唔講以為佢哋做雞
摧毁新聞自由、奶共嗰啲先係新聞界恥辱
國泰真係當香港人係狗
不過大把連登仔撐
係好痴線
please..唔好阻住我
哦,carpet丫麻
有冇讀過中國歴史既元朝?
香港人而家係南人級別, 天龍人係蒙古人
英國美國cancel culture一樣炒
仲要係私人時間扮大陸人accent已經要炒
Racist British Airways flight attendant duo fired for slant-eyed jibe, mocking Chinese accents of passengers

連登仔日日話移民
冇睇外國新聞?
中國香港人就係九等賤民
兩件唔同事嚟
你係咪戇撚鳩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞