(居安思危)如果中台開戰,香港強制徵兵,該如何保命?

224 回覆
15 Like 148 Dislike
反正都係死

入伍前帶走最多無辜既人

坐終身又得 就算迫我上戰場
我點都賺
你係識嘢 就唔會諗到徵平民做兵啦
擋到子彈先叫盾,識郁,任人射果啲叫活動靶
點會比香港人拎槍啊 唔好傻啦 香港人只係用黎犧牲果咋
如果咁講,技術上日本指出自己從未對中國發生戰爭,因為技術上難以定義戰爭,這都係可行?
你係咪未睇清楚我講緊乜野
中日戰爭, 中國有土地係同日本有爭議咩
仲有, 規模, 範圍, 究竟係睇唔明, 還是係扮睇唔明
係蠢, 還是係惡毒
你自已講無人敢同五眼開戰,人地講福克蘭群島戰爭,連停戰協議都簽埋,你就話好難定義,難係邊?
停戰協議都簽埋,兩國都確認這是戰爭,咁點先至係戰爭?

叫你定義你又話好難,唔緊要。
你就講什麼規模等等.... 無所謂

舉例再問你日本係咪可以宣稱[從未] 對中國發動過戰爭,你就問有土地爭議嗎?
[釣魚台呢]

你知唔知自己講咩?
你咁識嘢 就唔會唔知有借刀殺人呢樣嘢啦
上戰場外判制
發揮獅子山下精神
有排都徵唔到香港啦,貪香港人夠愛台灣咩,留返d力入gym 房健身都唔洗你哋做炮灰。
渡海作戰缺既係運力, 唔係人
點可能,北方大把兵源。
如果你真係擔心

唔好講移民先啦

點都做啲準備功夫啦?係咪?
條友真係乜都任佢定義
一時一樣
總知中俄最啱最強就得

---
孔乙己便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「竊書不能算偷……竊書!……讀書人的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「君子固窮」,什麼「者乎」之類,引得衆人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
你個人香港人個肉體無咩用,因住副身家好過啦
推哂香港啲平民出去做炮灰
跟住接收哂啲資產 唔好咩

啲錢又可以種更多嘅韭菜同人礦
係咪去墾丁

陽光與搶灘
立即加入友軍
五毛唔緊要,佢搵食都真係交下貨先。
好多人都唔係好介意立場,有立場有PT大家服....
但未搵到,可唔可以唔好格硬黎?

I am sorry 我期望太高....
點解唔移民
拜託, 連五眼同五常都未搞清楚
就未撚同我鳩UP
好多人話移民。

俄烏戰爭到最後會唔會令北約參戰呢?如果會美國、加拿大同英國都會參戰wo, 移得去邊?你移到既國家參戰,而你又入藉,招兵時你留屋企食花生?

移澳洲?美台海戰爭,大佬美國要澳洲幫埋手,移非洲可能冇事既
14億都係少爺兵
唔緊要喎,五眼同五常都有英國,咁係咪開過戰?

你LEE句先經典呀~[中國有土地係同日本有爭議咩]
你係睇唔明人話, 還是係唔睇人話
不過講得出五眼同五常係差唔多都係果一類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞