[集思廣益] 香港人想用正版 ChatGPT 付費版嘅方法

55 回覆
6 Like 16 Dislike
先分享我而家自己試完係 work 嘅方法:

1. 經 iOS 再轉日本 App Store + VPN
- 下載 ProtonVPN (可免費任用)
- 連住 VPN 上 Apple 官網開新 Apple AC,地區揀日本,唔洗填信用卡資料
- 入 iOS 設定 > click 最頂嗰行自己個名 > 媒體與購買項目 > 登出 > login in 新 ac
- 重開 App Store,見到一堆日文即係代表成功轉咗區
- 下載 ChatGPT
- 連住個 VPN 再開 Safari,上 https://chatgpt.com
- 登入選項揀註冊 >「繼續使用 Apple」(唔洗電話驗證)
- 自己上網買日本 iTune Card
- 經 iOS App Store 入落自己個 ac 到
- 再開 ChatGPT App 登入自己個 ac,課金就得

注意事項
- 驚課唔到可以開頭買少少入落自己 ac 到先,
去到 ChatGPT App 付費版面如果你唔夠錢佢會直接話你唔夠錢,咁就代表可以用呢個方式課金,但如果係叫你入信用卡資料就係代表衰咗

我就是成功的例子

2. 經一啲共享 Plan 嘅網站同 6 件蛋散 share 同一個 ac
好處:平,可以用返自己香港信用卡或 paypal 付款
壞處:會俾同你 share 嗰幾條友同埋帳號持有人睇到你同 chatgpt 傾過乜

價錢以美金結算,自己 google 張圖就知係咩網
ChatGPT plus 用唔到API , 有無用到API 的方法?
咁複雜
唔怕無私隱咪同人 share
移民
vpn+browser+外國信用卡
輕鬆搞掂
每次用都要vpn
搵個喺外國嘅 friend remote 佢部機
vpn 有咩唔好
用vpn登入唔到
直接ChatGPT埋IP用日本breakout咪得
用 protonvpn,免費版預設已經係同你連去日本
香港app store download到又用到果啲所謂chatgpt其實咩黎 限你1日幾個free question 果啲
唔係最快
成日唔記得熄
嗰啲係拎 ChatGPT API 嚟用,同原版功能差天共地
點解要熄,不嬲長開,而家 VPN 實際速度已接近 1G
你個 apple ac 地區揀咗土耳其?
邊度買到土耳其 itune card
如果用SurfShark d 共用IP 會唔會比人封。。定係要買dedicated IP
我想用Surfshark,網速好好,但驚比人封結果用啱d IP proxy residential IP, 但好撚慢真係
Surfshark 咁多人用,亞洲 server 又唔多,你係怕嘅就買啦
你邊張信用卡,可能你嗰間或者某啲 number 佢無 block 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞