路透社:美國周一將公佈以國家安全理由 禁用中國汽車硬件和軟件

37 回覆
55 Like 0 Dislike
小粉紅:以色列借機製造美國人封殺我國嘅陰謀
咁香港定國安法有乜問題?
直情應該國家補貼換晒小米
有囉 因為香港國安法係以言入罪
唔係搞呢啲硬件間諜類野
iPhone呢
美國無spyware咩
大大個google咪成個spyware
只係由中國spyware變成迫你用美國spyware啫
DJI咁簡單嘅玩具
習大大訪港都有後門停晒機
電動車你信冇
其實唔知諗得咁複雜
有app check 有得OTA update嘅車已經肯定可以停佢車
依家唔止EV 其實汽油車都可以用app check
基本上令到BMS 覺得係0% 你已經用唔到車
又或者不停扯乾粒12v 電你已經收得皮

依家就睇Tesla 點死
成部Model 3 Y 都好多中國製零件
咁睇你怕邊個囉
美國佬我叫佢總統下台 解散國會 鬧啲警察死黑警咩事都冇
中國敏感g點多到仆街
我怕咩美國佬監控 對我生活0影響
你嗌white lives matters 下場仲慘過喺天安門喊平反六四
你聽中國人講?定睇抖音話美國唔講得white lives matter?
你唔覺得要靠老作先可以堅持到自己睇法好辛苦咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞