唔怪得咁多大陸舖頭 要在香港一年內火速結業(小紅書)

70 回覆
59 Like 5 Dislike
公司咁易開銀行戶口咩?
咁都幾型
一個地址塞咁多間公司
原來香港開公司咁簡單
條女唔差
係呀,大陸海關唔比帶多過二萬人仔cash
豪宅邊有人有能力接貨,柏奧莊400呎賣1200萬
不嬲都係,未有防疫資助前已經係咁。
肯俾幾千秘書公司幫你搞就得,大把香港公司hold住層樓,搵秘書公司做註冊地址。有啲做offshore例如美誠月餅,或者冇租寫字樓做辦公室,都係咁做,肯比錢秘書公司每年做註冊地址就得。
有bug 大家開心用
唔通下下碼蟻搬屋咁拎返落香港咩
11超仲唔做野?
蝕係睇你點定義
大陸有一舊錢,轉落黎香港公司,再出糧俾自己,俾埋老婆二奶三菇六婆,俾埋同鄉D香港公司做裝修,做IT,乜7都好,自己公司條數就蝕,錢已經轉哂落自己港幣戶口
其實要做d 咩呢
自由市場,又有資金流入
從好耐之前都已經係

好多支那學生好多年前出國讀書hea 讀,讀好長書個啲,其實已經係幫緊屋企人走資,買樓過數 ,走都左十幾廿年。邊度匯率較高,銀行系統較穩定就去讀書。

香港的話,大陸公司黎香港開公司,真係做生意既係有,但唔少既都係鳩hea。聽番黎, 又係開香港公司黎走中國數。中海個啲國企工程?well, 其實就係要出project拎港紙囉 ,即係國家要錢囉,明日大嶼所以冇得唔推。

啲大陸買家點解瘋狂買樓買舖? 點解由保險變到差唔多等同係買投資合同?炒無人問津既古董?炒賣船?是鳩旦旦既藝術拍賣所?

全部全部全部都係走資浪潮帶來既生意。
都做左幾十年啦
可預期短時間內唔會封殺
三中全會點名要香港要做好「中間人」
又鼓勵國內企業借香港走向國際
所以走資責任全在香港
做唔好把關係香港問題
中央唔會封殺住
之前賣美誠果個三隻羊 係咪又係為咗走資
只要你係天龍人就得
中資行係有另外一隊專人做
大陸經濟唔好,反而加速咗呢樣嘢
阿婆走得快...
傻嘅,唔畀韭菜走資炸權貴恨不得走資道門開得更大更快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞