今次玩民族主義玩出火, 會唔會以後都收歛唔會再玩仇外教育??

34 回覆
7 Like 35 Dislike
雖然老共一直都玩民族主義, 但以前一直都係用把口玩, 唔會真係出手
近呢一年已經幾單攻擊外國人事件, 明顯已經玩出火

今次老共 想冷處理件事, 明顯老共都驚呢D玩出火行為
畢竟可能會引起外資集體撤出
如果唔小心搞到一個外國政要既家屬, 引起外交風波更難處理

可能以後都收歛
例如 停止抗日劇, 停止宣傳仇外教育之類
中國人不仇日反美,就會反共。
其實暗中停左一排,後來又出返
不斷重覆
係啲人失業,難控制咗
正呀
邊會, 你睇下屌窮書啲小粉紅片, 下下都幾十萬LIKE
人哋中共依家要靠宣揚民族主義嚟轉移國內矛盾
唔咁做 以前積落嘅民怨會爆到佢冚家剷
差啲就好似蘇聯咁 你係中共會點揀
如果再來多幾單攻擊外國人就好玩了

到時外資又撤走, 外國人又走
中共又唔可以屌行凶者......因為屌行凶者就會得罪小粉紅

民族主義玩出火 經常有
慈禧太后+義和團 就是最經典例子
仲有 阿根廷軍政府 入侵福克蘭群島
覆水難收
星火燎原
但中共 係想中國人用把口屌外國人
唔係想中國人 真係出手殺外國人, 搞大件事
支持支那繼續仇日,仇美,仇外,勿忘国恥,不做漢奸
咁鍾意玩民族主義就針對俄羅斯啦
派兵搶返海參崴全世界都唔會反對你咁做
歷史又再重現
歷史又再重現
上次6月之後,處理過一批,但唔嚴格,宜家抖音仲好多。
咪玩啦,仇恨教育係中共既核心價值
大把小粉紅覺得條友係英雄
呢單野小粉紅只會覺得宣揚民族主義
黨都只會深表遺憾
不過蝗去日本會唔會被人捅返轉頭就唔知啦
我覺得捅人條友應該有大志D 直接飛去日本開無雙
唔仇日仇美,都仲有仇港墊底
唔會
仇恨教育根源於中共要有個位比民眾泄憤
點解韭菜的生活會咁辛苦 國家會咁垃圾

全部都係因為小日本 小美國
家下開始仇"窮"

"唔係為咗你地班窮撚有工開,駛咩吸引外資呀,唔駛吸引外資,我地可以殺晒所有外國人..."
等於同香港人講你咁折墮係你自己做成

唔關美國事
哂氣啦
一直都拍抗日神劇
強調自己受害者角色
繼續宣傳近代列強欺壓
宣傳反外國教育
強調西方國家不安好心

依d事永遠唔會完結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞