董之英件事,點解大家要鬧學校?

7 回覆
4 Like 35 Dislike
其實我幾欣賞個校長同老師,新香港就係要學大陸個套,唔理有冇道理,最緊要一哭二鬧三上吊,大聲就係皇道啦。好過其他學校教埋個種西方教育,咩要跟rules做野? 你老母教壞細路呀,2024年新香港呀,已經由治及興左啦,出到黎做野點夠大陸人玩呀。

當你學左守規則個套,但出左黎做野今時今日係人都知係人治多過法治啦,你教班細路跟死既規矩做野,即係玩佢地姐。你睇下政府話要收地起公屋,一樣冇法規架,出黎講兩句,比的壓力自然做到野啦。又再睇下法院的官拉人啦,有幾多個係跟法律去判架? 一個二個鬧班老師,其實佢地先係最真實,佢地先以身作則話比班細路聽,等班細路畢業後先可以係新香港生存到
呢幾年的確變咗咁樣
出面鬧人個班人,唔好咁假啦,新香港你守規矩只有做下等人,公屋都冇得你住呀
依家d樓跌到咁都仲要靠上公屋先有屋住?
所以有公屋就唔係下等人?
咩心態
咁你食飯搭車有無比錢?
即使哭鬧完都無得玩學界,仲要俾人踢爆誹謗,佢面皮既厚亦都值得讚賞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞