點解基督徒不停做好事,從來都唔會殺人 回教就係恐怖分子?

60 回覆
7 Like 29 Dislike
天主教會唔係基督徒?
天主教會唔係基督徒?
中世紀,西班牙inquisition
Block亂屈人
你日日散播煽動種族和宗教仇恨謠言, 極盡顛倒是非之能事
不停鼓吹恐怖組織仇恨基督教和以色列人
以後我會適時起你底, 若果俾我見到實見鑊屌鑊
猶太教先係否定新約嗰個
伊斯蘭都有新約內容,只不過佢哋睇穆罕默德重寫版,所以啲內容邪邪哋
從結果嚟睇似係似係穆罕默德教得唔好多啲
但以色列要建國點解唔喺德國畫塊地建?
不如由你解釋下『點解以色列要喺德國建國』
唔好成日學五毛問埋啲戇鳩問題,問咗又唔俾答案
另外樓主可以學下manifest destiny
https://zh.wikipedia.org/zh-hant/%E6%98%AD%E6%98%AD%E5%A4%A9%E5%91%BD
「昭昭天命」的另一影響是種族優勢思想,即認為美國盎格魯-撒克遜種族是「獨立和天生優越的」,「註定會給美洲大陸和世界帶來良好的政府、繁榮商業和基督教」。 這種觀點還認為「劣等種族註定要處於從屬地位或滅絕」,這思想被用來合理化對黑人的奴役以及對印第安人的驅逐。
因為德國人迫害猶太人? 你唔知定係點?
單引號同雙引號都唔識分 中二病黎
但又好搞笑以前係伊斯蘭教文明啲十字軍先係生番
伊斯蘭教原教旨基本上男人大哂n個老婆,係男人都buy 返而基督教一夫一妻制都流行到
留意返伊斯蘭教義同連登主流觀念差唔多的
連登仔一般都冇乜文化 拋Smithsonian應該都唔識 英文應該都唔識 Smithsonian比人當五毛source就搞笑
https://americanexperience.si.edu/historical-eras/expansion/pair-westward-apotheosis/
Nineteenth-century expansionism went hand in hand with the concept of Manifest Destiny, each signaling that there was a God-given, sanctioned right to conquer the land and displace the “uncivilized,” non-Christian peoples who, it was believed, did not take full advantage of the land which had been given to them. This ideology served as justification for the violent displacement of native peoples and the forceful takeovers of land by military means.
點會係男人都buy
如果依家一夫多妻,只會出現少量何鴻燊同大量單身狗
以前係打仗搞到男少女多先要一夫多妻制
古時其實咩教都係生番,依家基督教好啲係因為有馬丁路德搞宗教改革
成個中東啲男人都幾個老婆喎
基督徒Christian係包含所有基督宗教(天主、東正、新教、摩門等等)
唔係專指新教徒Protestant

天主教徒係Catholic
基督徒Christian係包含所有基督宗教(天主、東正、新教、摩門等等)
唔係專指新教徒Protestant

天主教徒係Catholic
又係咁扮激進嘅引戰畜
亞視卡通
幾多年前啊回狗到今日都仲自爆緊
邪教好中意騎劫基督教名號
人地先唔會好似你咁分, 天主教徒絕對唔會自稱基督徒.
相反基督徒亦唔會自稱天主教徒.
唔係,天主教徒會自稱基督徒
咪弱智,根本只係中文誤導人,所以我都突登標示埋英文比你呢啲弱智睇,原來都係睇唔明
如果你有信教而唔識分,證明你對背後嘅理解甚低,你都係唔好信教好啲

「基督教」一詞本來就指所有信奉耶穌嘅派系,只係新教嚟到華人地區,為咗令人更易明白同傳播,就用咗「基督教」呢個字,如果糾正返係應該叫新教/更正教

呢個歷史知識,初中中史有教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞