以軍空襲黎巴嫩首都貝魯特 兵力已調派到北部加緊部署

112 回覆
82 Like 4 Dislike
有名你叫,中東戰神,驚班垃圾迴豬咩,最好滅撚晒迴豬族,一班地球垃圾,宗教宗旨仲要係要滅以色列族,然後都仲有班傻閪弱智繼續盲撐迴豬,呢班都係垃圾,死撚晒都唔撚可憐
所以以色列咪用緊各種方法拉美國1967年打鳩美國艦falseflag都試過
仲要唔知鋪排左幾多年
食你就食你

內塔尼亞胡政府扶助哈馬斯制衡以前嘅約旦河西岸巴解政府呢個指控,係以色列時報亦係佢哋國民對政府嘅控訴

我係跟返人哋有猶太人嘅講法有咩問題??

你有乜撚嘢唔同意咪拎論點出嚟囉,冇料到喺度玩作故仔人身攻擊

講起白卡食藥你唔撚食藥連覺都瞓唔到就真係白卡佬啦傻仔,食咗藥未呀

你話我白卡未食藥,點都好過你唔食藥瞓唔到覺喎白卡佬
巴勒攔坦滅國未
勁過美國就不見得
但癲過美國就一定係
塔利班我唔記得

阿爾蓋達喺中東阿富汗對抗蘇聯啲軍火刺針飛彈咪就係美國畀㗎囉

如果唔係嗰班伊斯蘭中東生番喺沙漠山窿邊撚度整到刺針飛彈咁先進嘅武器

而家中東哈馬斯嗰班,就係當年內塔政府為咗拉一派打一派整出嚟對抗巴解(今日嘅westbank)

唔係我鳩噏

人哋以色列時報同啲國民都係咁講
不過呢度班時事台榮譽猶太人大帝淨係睇中文Twitter x帳戶唔會睇到呢啲新聞
伊朗睇住哈馬斯畀人打到殘,都識笠水屌住嚟縮,真主黨就唔醒水。
識啲嘢

基本上而家以色列政府高官嗰班加入過嘅政黨同組織全部都係恐怖分子名單之上

King David Hotel,扮土耳其軍隊襲擊應該美軍
多不勝數
連登仔有政治智慧就唔會撐侵啦講真,明明佢同普京friend過打band
咪輸打贏要
贏咗就食撚晒所有土地殺撚晒你所有人
輸咗就瀨地叫你俾返之前劃分嘅地俾佢
好似發動戰爭唔使付出代價咁
因為有joe 做總統
其實黎巴嫩軍隊同真主黨武裝份子係咪兩樣嘢嚟?

不過阿胡理撚得你
統一中東六國
佢仲要擴大領土三倍

不過最後歸還返啲土地去換取鄰國對以色列嘅承認
唔記得邊度睇過, 唔係以色列要美國撐, 而係如果美國唔拉住以色列, 以色列仲癲D
佢上次已經粉碎咗自己個總統
不過而家有以色列喺度,佢哋過唔過到出年都成問題
也門胡賽武裝有宣佈開戰

不過淨係宣佈,然後比以色列炸到仆街
幾十年前伊朗係國王統治嘅時候係極度現代化
現代社會模式 女人可以讀書工作 有影院有西片
自由度好高,除咗依然係國王制度,經濟亦騰飛,但係經濟發展初期必然嘅因素係會首先一部份人富有一部份人依然貧窮,所以造成貧富懸殊加劇。咁窮嗰班呢就好撚不滿。同時之間,經濟騰飛嘅時候,仍然有班日讀夜讀可蘭經嘅人,佢哋對社會依然影響好大,所以國王唔係點敢郁佢地,然之後就有個霍梅尼嘅宗教人士一步步成為宗教領袖再係佢嘅熏陶下大肆宣傳國王有幾差同埋承諾會比國民有民主,佢嘅教徒又相信。攞到政權之後就唔認數,變成而家咁。
但係其實以色列依家同時之間有班類似原猶太教旨嘅人曰日唸經,對以色列都有一定嘅影響程度,對社會科學冇乜貢獻,日日喺度研究猶太教,但政府又係唔敢搞佢地,仲要岀錢供奉佢地。
利,好似大致上係咁,有錯請指正
有左膠 上個月先反戰
笑撚死,黎巴嫩d人心諗無端端要變廢墟
耶和華照住
以色列應該過多十年就可以超越美國成為世界第一軍事強國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞