(長)嗰晚同男朋友嗌完交,唔見咗銀包…

11 回覆
3 Like 3 Dislike
入去差館落個報告,點知有幾個警察包抄,問我「乜事!乜事!」,我話係「急事,急事」,但係呢啲小事最後轉介俾警署入面其中一個CID。

幾日後去high-tea,啱啱好放低筷子,佢打嚟叫我快啲、乖啲,過嚟警署認領返個ID。仲借啲意話啱啱好夠鐘放工,不如落去樓下個酒吧放一放鬆…

我當時無為意,六神無主,點會估到呢個便衣原來係一個騙子?加上隔籬係警署,有關二哥頂住。一杯、兩杯,猜下枚猜下枚,終於不省人事。

到我醒返嗰時,我望見我嘅身體,啲衫褲喺我隔籬,個警察食緊煙仔……我係咪要報警?我就係去報警所以結果搞到今日喺差館衣衫不整。

以前有警察保護市民,今日有警察侵犯證人。到底邊一個敢對邊一個差人以後都咁信任?當警察都唔可信,試問有乜嘢可以相信?
係拉你喎,犯國安啦
我望見我嘅身體,啲衫褲喺我隔籬

身首異處都仲上到連登咁猛嘅
你作落去有無覺得gapgap地
死基佬屌你老母親
唔驚比人拉
農夫 24
歌嚟
信不信由你 先係
農夫都唔識?
長?
呢個組合識, 但對佢地0興趣 SOR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞