比業主退租,家私電器可以點處理?

18 回覆
1 Like 7 Dislike
我朋友有個地方比業主退租,要清走所有野,
想問下D電器同家私會唔會有人一次過上門收購?
電器例如幾部分體冷氣機,幾部洗衣機,幾部雪櫃,幾部電視,
家私例如梳化,椅,檯,床,
係咪有D專業收2手野公司?價錢會唔會高D?好過果D環保回收公司?
有冇巴打有呢方面經驗?
掉上D二手買賣Gorup 話免費
一日後一定有人要哂
唔比時間搵第二度就收樓?
好似得半得月
半個月
揾d迷你倉放住先?
唯有咁
搵收買佬嘅話
你當有人同你搬走㗎咋
唔會畀返幾多錢你

租迷你倉都有成本
搬出搬入都係錢
唔建議

得就自己上carousel 放啦
但咁急未必好價
但已經最好
正常租約都會一個月前通知咖喎
我估應該係業主急賣?唔夠30日只需賠D錢?因為佢月中先叫我幫手,宜家佢己經好煩,所以我冇追問呢D野
租得一個地方要擺幾部分體冷氣機,幾部洗衣機,幾部雪櫃,同幾部電視嘅人 都應該唔差個少少錢
但一次過賤賣之後都係要再晒錢買過 咁不如租個倉放住先直到搵到新屋就再用返 (如果D野唔係好殘舊的話) 因為而家買返D野都唔平

利申: 岩岩搬屋又洗咗一舊錢
依家啲免費仔仆街到要你送埋上門
即刻買樓搬過去
Aa 出力了
租客出埋冷氣機已經唔合理
仲幾部洗衣機,幾部雪櫃,幾部電視??????
太舊嘅嘢我會爛鐵價賤賣,但⼀定要佢嚟自取,如果唔爭在寧願free俾人,電器實有人要,佢當爛鐵車去賣都有錢執。
正路就附近街邊收賣佬或者上網搵收賣佬,但急放就唔好預多錢,但求收返啲cash就算,收唔到錢都當係搵人免費幫你清垃圾。
如果有啲嘢真係預之後都會啱用就迷你倉。

報完國安再移民囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞