keeta 進軍香港1年,即打破foodpanda 壟斷成香港外賣平台龍頭

246 回覆
100 Like 63 Dislike
以前$0運費$0最低消費你又唔講
講緊4-5年前
試過喺party room嗌熊貓,剔咗餐具,最後黎到一份餐具都冇,搵熊貓客服問,佢淨係話有啲餐廳要加錢先有餐具,特登去返餐廳page睇多轉,根本冇得加錢買餐具,同客服講返,佢淨係識不停loop d垃圾罐頭回覆,最尾話同上面反映下,下次改善

仆你個街,你下次改善咁我地今次用手食啊?有時餐廳忙入漏都明既,你比張優惠券比我地求其嗌個小食或者加碗白飯順手送返啲餐具黎都冇咁嬲,抵熊貓執笠
西熊mark up高4.5年前一個人嗌都要70
Deliveroo好快會似Ubereats咁....
foodpanda送餐員唔願著制服喺最大死因
燒銀紙派優惠 vs 燒銀紙請明星
Keeta 個個都電L梗係快
On9 咪唔叫囉 自己笨柒仲扮獨醒
外賣平台最緊要係customer support ,deliveroo幾年前收起電話就冇再用,foodpanda直程從來都冇電話
你諗下叫得外賣都係想慳時間,如果出d咩錯我仲要慢慢同你send msg傾計係咪傻撚左
之前有一次keeta customer support 我極度懷疑係foodpanda/ deliveroo 請過去,用極閪態度對我我即刻屌撚到佢上天花板叫埋佢manager 同我講
利申:叫左外賣7年,前後加埋幾十萬走唔甩
西熊態度西, 出起事黎永遠搵bot 撚鳩你就算
一早已罷用

試過兩次比外賣仔撚, 話已送到但事實上無送過
一張$8x,另一張單$5xx
你老尾西熊客服一句話打唔到電話比我所以車手拎走 , 唔退錢成個電話紀錄一個電話都無, 比佢睇佢都係bot式對答

唔受理, 都癡鳩線
西熊bot黎, msg 都無
閪熊俾啲coupon 都on9過人要280先減25
熊貓自取優惠+pandabox抵玩
咁係因為佢要遲好撚多先有得保
係時候加價
第一張圖話燒錢之外有咩方法,然後另外三個方法有兩個都係燒錢
講到尾咪又係燒錢
你有錢燒人地無,最後都一定係你拎晒成個market嫁
偽民企 實際國企
正常
成個國家資源
市民點同國家鬥

百佳惠康鬥中共收購嘅劣品360
都唔夠打啦
用戶根本就無忠誠度可言 比你鬥贏淨翻你一間又點
是但一間公司有錢開間新平台 燒下銀紙 你都係打回完形

Keeta成張單先$60-80 車手人工平均都$50 平台做一單蝕一單

另外兩間可能有錢賺/打個和 咪慢慢睇你幾時燒完銀紙
而且最重要係 keeta 淨係吸走咗班比唔到錢的
邊間派優惠卷買邊間。Keeta前排仲有無限刷滿80減50
我住果頭冇咩啱食
有幾張券喺度唔知點用好
有冇好介紹
用家變貴 咪唔好用 自己落街買/自己煮
淘寶都燒左好多年錢, 香港都執哂笠, 唔覺佢變貴wo
睇下隔條河嗰啲幾錢
隔條閪河就想高人地人工幾多倍呀 講啦
其實而家啲免費運都少咗好多,不過啲運費都係平過其他兩間好多,同埋好多都有打折

一人餐就仲有嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞