中秋節食肆生意跌15% 內地團消費力減弱 黃家和盼國慶留港消費

94 回覆
5 Like 63 Dislike
做節從來都係On9 野
係唔知點解啲人醒左
跌得嗰15%
港人未夠努力日本/北上消費
廢老真係抵你哋揸兜

湯文亮:金融城市假日應該例靜 其實香港是一個金融城市 就好似紐約,東京等 假日應該唔會好多人 淡靜是必然的
https://lih.kg/3787017

中秋生意跌 黃家和盼國慶留港消費
國慶生意跌 黃家和盼重陽留港消費
重陽生意跌 黃家和盼聖誕留港消費
聖誕生意跌 黃家和盼新年留港消費
新年生意跌 黃家和盼清明留港消費
你條友當年咁撚串
好影響我心情
我留港食杯麵算
楊盼盼
預計國慶黃金周每日會有約300內地團來港,會較平日百多團多一倍,但消費力卻減弱,平均人均消費減低了約兩成,他認為最重要是吸引本地市民留港消費

而家就想吸引市民留港消費 自己反省下點解吸引唔到支那人消費啦
抵撚死,關我撚事
張宇人幾時執晒佢個d 好辛苦經營既地方?
唔啦,要北上感受祖國既強大文明昌盛
國慶梗係留喺屋企,好驚有暴動

死人唔好拎嚟玩
傻閪先做節 樣樣野mark高價
仲要限時想夜晚做足兩轉客 坐得果個零鐘
落單野黎食 半打酒都未飲完就話夠鐘埋單 食撚屎
今年連我老豆老母都識斬隻雞當做左節就算鳩數
跌15%已經好好
跌到得番15%先正常
老野你做唔住就躝啦
10.1國慶, 應該係10位免1位茶芥
緊係啦, 你咁放任D香港人周圍去, 快D叫政府立法假期強制留港啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞