其實同星爺感情或工作都相處到嘅係咪得莫文蔚?

29 回覆
6 Like 7 Dislike
除左吳孟達,田雞,黃一飛等等
仲有一路keep住合作好似得莫文蔚
食神,西遊記,算死草,回魂夜,喜劇之王,少林足球
好似冇乜邊個同佢合作咁多次
李尚正
苑丹都多合作 仲有毛毛都多 但講最撚多一定俾如夢唔記得真名
No... 係如花...
同學黎
你咁計 田雞, 肥仔聰 , 扮李小龍個個咪一樣讚到星爺上天
黃一飛同佢相處到咩?
睇訪問佢拍少林足球爆樽果幕戲, 黃一飛話當時有二十個假樽, 周星馳要求個演員爆晒二十個咁黎拍
我以為黃好憎佢添
倚夢先岩,張敏
佢係咪想講黃一山 細龜
因為係向生啲人?
周生都係為錢啫 尤其早期對靚女一定無咁多脾氣

丹子就受訪講過話唔會想再同周生合作,聲稱太難演(唔係講脾氣)
丹子話周生現場做完一次,叫佢照跟都跟唔到周生個節奏
我覺得係達哥一個先叫真正同佢相處到 次次星爺係片場發火都係靠達哥走去同佢吹水降溫 同埋兩個都係咁高咁大 但田雞果d心入面點都係當星爺係老細 唔會好似達哥咁同佢相處
舒淇

新嗰套西遊記拍佢跳舞靚到癲
大把綠葉=>回魂入面,好多個都時常合作
有D名氣明星就一次起兩次止.

星女郎好似好多合作1,2次就無影.
張敏好似比莫文蔚,更多合作次數.
我覺得要搵個同樣有熱情嘅人先會夾到
老實講你話佢脾氣問題又好拍攝導演手法又好
其實大把導演一樣有呢啲問題
最大落差係大家都知跟佢拍係賣座賺錢
但係喜劇商業片多數都係輕鬆向(至少觀感上係)
啲演員無諗過要拍到咁辛苦
你話要講夠癲夠喪麥當雄仲破格
高要求王家衛一樣大把人想要同佢合作
如果黃炳耀未死
張柏芝都ok
佢自己都話對女人會欺文啲
佢整左容?
以前睇玻璃樽, 半枝煙, 行運一條龍覺得佢樣衰,
睇西遊時覺得佢好正
谷德昭同佢仲係朋友,梁朝偉仲有約佢聚喎
要求太高
就算唔發你脾氣
正常人都頂唔住佢個要求

有時佢d要求係無講出口
要你自己領會, NG勁多次先出到一次得既
最後個演員都未必知
點解呢次解得?
同之前個d點解唔得?
搞到個心都灰埋
做完的確係有成功感
但如果你話要同佢再合作大部份人都

所以可以長期同周生合作既人少之又少
少女足球入面仆街o個條女, 淨係拍一兩個SHOT, 都俾星爺屌到喊
星爺教佢嗰時叫佢舒小姐,真係似好內向
其實樓主同班鏡嬸有乜撚嘢分別,成日ff 神化周星馳。人地嘅嘢關撚你事咩,俾你估中又無撚得分。
阿正係佢隻狗黎
邊有狗唔聽主人話架
但達哥之後都好似同佢鬧翻咗喎
佢唔係有出嚟係電視話無鬧翻咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞