覺唔覺得 香港識生 一家係生女 唔係生仔

220 回覆
1717 Like 165 Dislike
如果基因勁
生女係屈機
二次投胎
識親d女 是是正正 都唔會窮
覺唔覺得 香港識生 一家係生仔 唔係生女

本身 養小朋友已經要辛苦18年
18年對住件 忤逆女 日日篤眼篤鼻
青春期有暴力傾向 又有可能唔夠佢打
暴力基因 拎刀斬老豆老母既機會又大d

生仔 正常 細個可愛d 冇咁面目可憎
大個養唔掂 可以推佢出去食軟飯
再叫新抱養埋我
大左識煮飯洗衫 煩少d家務

點講都係屋企多張8達通好過多個一件負資產

以上睇法 係因為睇到堂妹生左件百厭女
24小時 7日 咁激鳩你 有感而發
以前男家養埋新抱, 屋企小事自然奶奶打骰

今日兩公婆都出來做野搵錢, 九成都搬埋出來住自己打理屋企. 邊有位比奶奶管 除非個仔射左比佢湊就另一個故事
生靚女就係,
如果生豬扒,比死更難受。
豬扒就真係可以陪屋企人成世

某程度老人家都鐘意
女人成日都講笑有咩唔開心就返外家示威, 所以本能上都會同老豆老母打好關係. 邊有男人話唔開心就返男家

而且男人係習慣獨立的生物, 加上親近老豆老母會比人話係裙腳仔. 本能上根本唔會好錫老豆老母(至少表面上)
你堂妹有冇生右件百厭女?
做女仔心情唔好/狀態差/攰可以攞M到做擋箭牌. 無人會質疑佢, 重會可憐佢.

做男仔無呢個藉口, 被要求永遠保持最佳狀態. 見攰搵野挨一挨都比人屌無腰骨
咁搶口得唔得架
冇錢學咩人生小朋友
你老母係蟲生左你隻垃圾蟲唔一腳踩死都無用
生女> 做雞賺錢
生仔> 叫雞俾錢人賺
有撚得控制咩
不如話識投胎一定投做女仔 識投就投做有錢佬個仔啦
你老左,肯幫你推輪椅個個肯定係女而唔係仔
做女人的確真係好幸福
女性嘅人生旅程根本係遠比男性輕鬆
只係以渡假mode去渡過佢哋嘅成長、學業、工作同社交婚姻呢啲人生旅程

一出世
父母已經愛錫個女多好多
會畀好多儀式感個女
要保護個女
例如如果個女喊
一定係呵護得佢多過個仔
對個仔會惡啲嚴格啲
然後同人講:「仔窮養女富養,無論心靈定物質上都要滿足哂個女係好正常」

到咗幼稚園
由香港女性主導嘅幼教老師
全部都會強制男幼兒學生學習女權嘅儀式—上廁所男同學先讓女同學、玩玩具男同學要先讓女同學
女同學整喊男同學,一句撻埋嚟:「你係男仔嚟㗎唔好喊啦」,卻唔會追究個女同學;
男同學整喊女同學,即刻幾個老師圍住你,兇神惡煞咁大聲鬧你:「你係男仔嚟,蝦女仔?」、「呢個社會就係唔可以有你呢啲老鼠屎唔識尊重女性」,然後以保護姿態護住個女同學返房、拉埋布簾、慢慢呵護,最後約見埋男學生家長,警告佢哋要好好再教育個仔
香港女性,就係喺呢種充滿儀式感嘅、對女性優待而嫌棄男性嘅教育下成長
女性自然自覺男性讓自己係必然
男性亦會自覺同女人拗就係有罪、有違道德
男性嘅自我罪惡感就是這樣煉成的

然後上咗小學中學
女性更加任意對男性展現嫌棄嘅態度
成班女同學圍埋,將啲男同學分等級:嘲笑男同學窮、肥、毒、柒、醜、矮、鈍、悶、靜、臭
自己會將男同學物化、將男同學視為體力工具同提款機
任意去嘲笑其貌不揚嘅男同學
或者家底唔好、比較靜、唔識同女同學講嘢嘅男同學
而當班女學生玩弄完、傷害完男同學之後
往往比起嗰啲同樣去嘲笑、戲弄同欺凌女同學嘅男同學係有巨大分別—欺凌男同學嘅女同學係冇後果可言
因為男同學即使鼓起勇氣去對欺凌自己嘅女同學反抗、投訴
換來嘅只會係對自己嘅二次嘲弄同二次傷害
首先,男教職員唔會夠膽冒住畀女學生及其家長追殺/誣衊嘅風險去鬧女學生;而二,女教職員往往出於女性私心,首先假定女性屬於弱勢,抱持「始終要幫女性嗰邊多啲」嘅價值觀,亦想男學生遵守呢個女權規則,於是會給予女學生遠遠更大嘅信任比重
當女學生被老師召見嘅時候
女學生往往可以即刻變面,扮慘扮喊,就將成件事扭轉,變成「係個男同學首先蝦自己,我只係反擊咋」
只要女學生死拗係個男學生衰
呢場男女之爭要幫男性,永遠最盡都只能以告一段落結束,各打五十大板一齊stop
而唔能夠懲罰女性

相反,若男同學對女同學作出嘲笑同戲弄
輕則畀其他白騎士男同學即時圍住打你,再報畀訓導
重則見完訓導再記埋小過、大過,甚至報警同趕出校
所以男同學對女同學作出欺凌
個後果往往係即時、快速且巨大
教師會同同學一齊,齊心一致咁去煮死你呢個膽敢得罪女同學嘅男同學

所以香港女性就係喺呢種雙重標準
女性可以欺凌男性,而男性唔可以稍有得失女性
嘅成長背景下長大
女性係自知自己唔須要尊重男性,且做咗得罪男性嘅行為後,係唔會有任何後果可言
香港女性嘅高傲、自大、對男性嘅鄙視嘅人格特質就是這樣煉成的

到咗高中尾聲
報考公開試嘅時候
竟然發現
連啲社會賢達、富豪都只資助女學生考試費,男學生係冇份
仲有更加黐線嘅係,入到大專、大學
妳會發現仲有大量women only嘅scholarships
大量women only嘅internship programmes
妳一開學校電郵信箱就見到向住妳轟哂落嚟
不斷咁提醒妳:「絲打,妳係女人嚟㗎,同啲低等男性唔同,機會梗係留畀妳先啦」
然後卑鄙到,有愈嚟愈多專業工種行業嘅大公司嘅大學生programme都係畀女性獨立分梯隊咁繞過同男性競爭
直接可以入行做MT、做大公司嘅中層
原來男女分梯隊咁競爭係公義
但升學就打冧男女分梯隊嘅公義做法
雙重標準到惡魔級別

到咗職場
女性普遍本身具有遠比男性親和柔順嘅體形同聲線
佢哋往往可以催眠同操控到天生生理缺陷、受生理睪丸酮影響嘅男性
甚至女性本身都較鍾意出現喺身邊嘅係一個女性
結果喺職場上
唔同嘅服務行業、銀行、金融保險、醫療機構、照顧者行業、甚至工程行業、教育行業,私人補習行業
女性可以藉住呢種男性無法媲美嘅exclusive吸引力
令到無論係佢哋嘅服務對象、客戶,定係同事,返工會遇到嘅合作夥伴甚至過客(不分男女)
都係鍾意見到女性多過男性多好多

更甚,女性更可以喺返工時著住套靚靚製服套裙,喺男同事前展現自己嘅身形
一邊返工,一邊舒展自己內心嘅exhibitionist性慾望
引到啲男同事暈陀陀
獲得巨大嘅關心同優待
返工就如渡假
受男性殷勤、呵護同服侍

而雖然男女喺職場上都會遇到壓力
但係普遍女人就係透過引人可憐嘅身體同聲線
令到自己有遠比男性更好嘅待遇同關懷
以使自己減壓

返到屋企對住塊鏡
望住自己個胸同pussy
不禁自己都垂涎欲滴
大大忘卻人間嘅苦惱
享受masturbation

如果感到職場嘅壓力真係太大、handle唔到
女性仲有Onlyfans同Patreon呢啲避險平台
可以用各種女性獨有嘅方式搵到屬於女性嘅收入
維持佢哋嘅豐足生活

當心靈寂寞嘅時候
更可以輕鬆搵異性去酒店開房
享受完性愛大大減壓後仲可以有錢收
又食又拎

社會上嘅法律制度完全偏坦女性
女性稍有不安感受
全部都係男性嘅罪行同錯
視姦法、男性靠近有罪法等等婦團力推惡法已如箭在弦

女人就係喺呢種勝利特權mode下去過佢哋嘅人生
仲要喺戰亂時天經地義唔使當兵可以即刻良禽擇木而棲移民去歐洲英美加澳紐嫁個有錢鬼佬
二次轉世投胎
避開人世之苦

女人普遍一出世已經係開心生命
只要唔故意毀爛自己嘅身體
染上不良嗜好
只要正常發揮
係咁意努力一吓(遠唔使比得上男性人生嘅努力)
已經可以贏哂普遍男性嘅生命
享受比男性更幸福舒服嘅美滿人生
女仔醜/肥一世就玩完
自己參考 一孩政策 成個歷史過程
邊到copy出來
有得整容
2024邊個唔整
呢樣真,生女真係冇得輸
冇咁面目可憎 笑左
生女都孝順啲
食多啲激素雞咪得囉
咁都要教?
叫個老母用子宮搓返做女仔模型 少碌棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞