美股認真討論區MMMDCLXII

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
將有賺嗰啲再放落Voo大市之後升都有肉食
10月好似有發佈會講ipad
消息指 Apple 計劃在今年 10 月再次舉辦發佈會,發表全新的 Mac 和 iPad 產品。若果消息屬實,這將會是過去五年內第四次於 10 月舉辦活動。Apple 去年 10 月 30 日舉辦了一場網上活動,發佈配備 M3 系列處理器的 MacBook Pro 和 iMac。在《彭博》最新 Power On 專欄中,記者 Mark Gurman 透露 Apple 打算在未來數星期內發表首批配備 M4 處理器的 Mac,還有全新入門級 iPad 平板。
真主黨傳呼機爆炸|台灣廠家:Logo是台灣,實際是代理在黎巴嫩生產
https://lih.kg/mgcxgS

包頭佬會唔會喺台灣阿拉花瓜
今晚似乎會好激情
0.5應該price晒

咁岩聽日開始到下星期尾又係近20年最差weekwin rate仲低過9月頭個個week
個市price in哂減50咁制
真係減50都係小升
減25就大爆閪冧
good afternoon=
hello everyone=

究竟第一句係講咩?
The most expansive good afternoon
結果係Powell上講台個陣唔小心kick到樓梯,講左句"oh shit" =
亞洲人:good night 瞓覺啦
美國人: good afternoon
大芋: good day sir
跌親, 都係唔減了
費事自爆 閪熊啲單又重又唔係近 都係20幾蚊一單 樓下送樓上23蚊
Keeta準時有30蚊
樓下送樓上27蚊 閪熊不了
手上有貨嘅,今晚應該腳震定係開香檳
立flag
我係覺得係流動性問題 利差縮小自然投入股市嘅錢就少咗

套利交易利潤》投入股市 不斷重複
美元一直都係一個微笑關係
貨幣弱嘅時候 股市升
貨幣強選擇避險都係選擇美元資產

之前唔係調轉解讀咩,點解而家變左減0.5先係升市場真係好撚奇怪
其實重點係咪後面嘅點陣圖同埋減息嘅速度
就嚟四毛日
Nick nick 聯署局專用喉舌都放晒風係-50 睇吓市場反應 暫時係冇一間報社出嚟反對-50
日日咁樣行法體能應該幾好
我以前係咁行加做尖都唔見得好
美日息差收窄就跌
擴闊就升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞