有冇人覺得睇Threads智商直線急降,死好多腦細胞?

28 回覆
60 Like 7 Dislike
是咁的,有日碌碌下IG見到佢recommend threads嘅文,對個篇文都幾有興趣就諗住睇吓。跟住原來要download咁就download咗。

之後睇完篇文諗住Explore下個App,發現好多cls嘅嘢…首先我當初唔明點解Threads叫做脆,原來係因為啲台灣人唔識讀Threads夾硬要叫做脆???頂你英文有冇渣到要夾硬用一個都唔啱音嘅字代替…連個app個名都要降低門檻叫都覺得啲內容唔慌好嘢

之後一撳入去題材都勁單一,全部唔係講扑嘢就係屈人偷拍或者性騷擾佢…仲有唔係郁啲就話人kam啲對話勁冇營養,同埋啲人好涼薄

然後最近好似有啲新嘅trend就係啲女仔係咁招男友然後打comments啲人就喺度哥布林前可布林後,完全唔知喺度jm9完全唔明白啲人嘅世界係咪剩係得番呢個app,要係入邊draw attention,真係好無聊

睇咗差唔多一個鐘,一嚟覺得自己係咪同依家啲人有代溝,二嚟覺得要珍惜自己精神健康所以就del左
文字版抖音
睇5分鐘都已經頂唔順
最近先有條臭閪屈人偷拍佢,有人澄清都仲要勁搶口要人報警,結果俾人圍插要thread ig account 都全部close 晒
睇完發現連登都唔算係好差

btw threads 都幾多女睇
其實同threads同twitter有咩分別
感覺係1 to 1照搬嘅競爭對手
真係好撚toxic
啲人好似無腦咁岀埋啲痴線post make noise /公審/曲線讚自己
前幾日有班台灣阿嬸40路仲貼相話自己似20個啲睇到個post 都鄧佢老尷
珍惜生命同時間都要del app
冇人敢係thread講政治野
證明左樓主已經變左做死廢老
連登智商:黑人,回教徒,伊斯蘭教徒,穆斯林,南亞,印巴,小數族裔,性小眾,LGBTQ,台狗,大陸人,加沙兒童,巴勒斯坦人,全部垃圾殺晒佢地
屈人冇代價㗎,最多咪Del post
之前睇到個仲癲,專訪問啲毒L然後叫佢哋同囡囡表白,擺明有心笑9佢地姐
睇學生妹啫不過無乜走光野睇
啲內容重重複複
位個都左抄右抄
初時fb班老人家都係咁睇ig
你老了
Twitter人大部份智力正常。

Threads人無個正常,果種弱智程度係好難形容,係會令人生厭。
一早del左app
toxic 野睇太多 , 對自己身心都有害
罵中國台灣人會被檢舉
黐線啦,我冇follow任何人
真心咩
threads 變到咁樣連登都有一定責任
threads係比連登污染咗先變成咁
同早期連登無咩分別
Threads=亞州/台狗抖陰

兒登死仲多
Twitter 係講正經野
Threads 係講八卦野 所以唔洗智商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞