PS5 機主討論區 (93)PS5 Pro 27/9開訂 7/11發售

93 回覆
5 Like 5 Dislike
Digital foundry話ps5同ps5 pro行ff7 rebirth似乎係一樣解像度(浮動1080p-1296p), 其他畫質都似乎冇變
分別係pro嘅PSSR upscale得好好多, 而ps5版upscale係垃圾黎, 差過FSR2
Graphic mode冇問題但performance mode 個人感覺重蒙過switch 嘅xenoblade
咁佢靚過人中8,Forspoken啦
係衰在upscale得差姐
唔覺好過人中8.. 同埋我真係覺得同Forspoken差唔多 只係個女主角再討厭啲咁解
我覺得lighting/遠景details已經無得比
只係人中8清d, Forspoken係衰在d色用得好差
FF7rb無呢d問題
Graphic mode lag到行兩步已經想嘔
靚過Graphics mode + 穏60fps, 好在未打hard, 等埋pro先打~~
好靚
屌,可唔可以26號前講埋先
第一代ps5 買家已成condom
我屌 啱啱先買咗Astro bot手制 都未開
又有一個想買
俾老婆屌死
買咗都唔捨得用
direct playstation
係咪香港無
冇,日本都冇,日本Sony website嗰度玩抽籤, 要有link 左日本Sony account 嘅PSN account

全球得12300部,唔知點樣分
放棄部pro
target手掣同portal 算
+1,但部機真係幾靚
索尼罪大惡極
手掣都有分普通同edge 我會試下抽, 掣買隻普通算。另外有步非限定嘅30周年版本 digital 機,應該任買
原來pro機要full set咁買
都準備換pro
叫我買多過slim又過唔到自己嗰關
買左半年到個手掣開始飄飄地移
玩玩下RE4開公事包發覺會向左微微旋轉,可以點搞
PRO 包多個edge 掣同充電座 我估成set 900 至1000美金
等睇1230USD
如果肯自己拆開佢,可以買支WD40去噴兩下stick joint 位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞