美誠月餅風波︱直播帶貨公司涉誤導被立案 內媒評論:是否港貨曾志偉應心裡有數

201 回覆
155 Like 5 Dislike
悔改吧
藍潔英事件?
坐牢吧
曾志偉請參考辛巴出嚟賠俾我地買左你假貨的同胞們, 假一賠三!
東漿閪望有冇提過件事
曾志偉咁愛國愛黨算啦
比較有問題係奇華點睇
呢件蛋餅強收皮啦,死鬼李鵬飛話以前識幾多大官啊,後尾唔係打靶就拉去坐監永遠消失,秦剛而家都唔知去咗邊
賠返三個月餅俾你
係咪有共產黨高層買咗

好少會發到咁大
香港黑暗勢力無法無天
中央掃黑除惡唔嚟XG
腐敗官員勾結
取代的取代
奇華真on9 定完左約?
習大大買咗送比彭麗媛
無所謂啦,獎門人個節目賣個堆咪又係差不多既野
買返部iphone補鑊
內地電商業務發展蓬勃,帶貨主播更加係豬籠入水。內地網紅「瘋狂小楊哥」創立嘅三只羊集團,尋日喺香港舉行分公司開幕典禮,TVB總經理曾志偉開完業績發布會立即帶埋過百藝人撐場,譚詠麟、王晶、馬國明等都有出席。小楊哥之前自爆,曾志偉係三只羊香港分公司老闆,難怪咁落力!

開幕典禮以外,小楊哥同曾志偉開直播帶貨,據知只係兩個鐘頭就做成九千萬生意。不過直播由小楊哥主導,曾志偉以至一班撐場藝人都只係企定定做佈景板搞氣氛歡呼。

「瘋狂小楊哥」是安徽人,本名張慶楊,今年未夠三十歲。小楊哥同雙胞胎哥哥「大楊哥」以搞笑方式打出名堂,成為直播帶貨界「頂流」,抖音粉絲人數超過1億。小楊哥兩兄弟連同被指係「幕後推手」嘅盧文慶喺2021年3月創辦公司「三只羊集團」,員工多達600人,主要經營帶貨直播業務,後來更涉足傳媒、創業投資甚至物流等。

有傳三只羊集團現時市值超過一千億元,已經係小米集團的三分一!小楊哥披露過三只羊薪酬開支不菲,「50萬、500萬都不夠養一些中高層,5000萬是差不多的」,更指有剪片師領到過百萬月薪。較早時間已經有消息指三只羊進軍香港,集團更以每月20萬元,租用灣仔海傍某商業大廈一個面積逾5,000平方呎高層單位作辦公室。
屌你老母曾至矮做奇華代言人
走去賣另一款月餅
講真 曾志偉自己都好撚大責任
香港人唔知有冇呢個牌子唔緊要
唔識咪唔幫手囉

又要幫手 吹埋一份氹水魚落搭
治法犯法

小羊哥安徽人 隨時可以扮唔知
更係大責任啦,矮仔正正就係同三隻羊香港區負責人,呀矮仔你真係要好好解釋一下。
等睇中共封殺153
奇華再告鳩佢
烏煙瘴氣 得條女叫望落順眼 唔係唔俾你直播 但都唔使咁甩皮甩骨呀 宜家貨仲要係廣洲野 咪照直賣 香港有撚寶咩
153唔通喺鏡頭倒佢米咩
最多係話佢戇鳩上錯賊船
國粹黎!

我地啲父母官直頭屌西方,又走去西方
曾志偉本身身份同tvb業務都有利益衝突
153要唔要學佢老豆 走佬去台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞