2024 投考消防討論

74 回覆
2 Like 28 Dislike
唔該師兄有用資料
想問多少少 Fib 得一分鐘自介其實真係唔多野講到,係咪盡量講自己性格點fitin fsd呢part多少少會較好?
自介重點唔係要你講你係邊個你有幾需要份工 呢啲CV佢地一早睇到晒 重要嘅係講到點解咁多人黎in 惟獨係要請你 你比其他candidate更加勝任呢份工嘅位係邊 只要你諗到講到呢part就好大機會
公司窮就真嘅
停招聘 你聽邊個講
多謝師兄既意見,幫助到我份自介好多
你啲語氣太撚鳩屎,我做緊都想講句wtf

我八鄉出黎係咪又要睇唔起白勝角嗰班
更正返 係fasa會暫時冇man既班
的返班官操
真,影響部門形象
不過呢排幾個區好似都操嚴咗,
新豬可能比人屌到仆街
不過我相信每半年請一次人,點都唔會停既 。
請得人數少就真係有可能,最近出班得六十幾個Man
以前既班閒閒地都百幾個Man,變相而家十個人搶一個位
有得秘撈真係搵多半份糧
我認我係酸
靚仔入到學堂係咪預左一定比人雞patpat
Ching 信唔信佢張waiting list letter
我未收過Ching你有收過?
我等緊畢業考今期,雖然唔知有冇
我都準備緊等今期,放寛體能後,又多左一批人考
上年係29/9 開招務,睇吓呢一兩星期會唔會出
望就望今期請返多少少人,上期出班少左一倍人
體能放寬想吸人考,之後又減入班人數都唔知咩玩法
佢只係想增加投考人數 去證明佢哋有好多人可以挑選
而唔係逼住請
冇話想請多啲人
放寛左體能,掌上壓同sit up 都好難
唔係啊嘛
依家肯郁都當一下喎
姿勢唔正宗都照數
幫辦惡做過SO好多,暫不論社會地位會唔會比人叫做狗同比人調去做國安呢d污糟野。工作時間,強度同複雜程度popo都係惡做過SO。最簡單一個豬粒出到黎要管30幾條友。而人工黎講SO同PI差唔遠,升職機會又差不多,都係5年2粒1。
所以你見popo請幫辦年年都係請唔夠人,講緊target 220但一年計埋自己友升上去都係160個度。事關好多叻人都對做pi好有保留,寧願考其他officer
但睇返數字,又真係少左一半人
認真講,未放寛前個波比跳真係肥你兩下就追唔返時間,而家放寛左係輕鬆級數 。如果都覺得難,應該係自己未準備好
每行紀律部隊都keep住話請唔夠officer,就係年年都拎哂資源去做廣告,如果話一請夠人,份資源就少好多 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞