其實 Iphone 用咩backup相最好?

42 回覆
5 Like 5 Dislike
其實依家好多人屋企連電腦都無
真係唔知點backup好
有買icloud 啲相save係apple個server可以點唔見?
講清楚少少點唔見法?
咁屋企火災燒哂呢?
Google photo+定期硬碟backup
Google photo 幾方便,upload size細d, 平時響電話睇load快d, 加埋可以同屋企人share相簿
想問下live photo window 點睇返?
icloud 最好, 專為iPhone 設計
你又知人地屋企冇電腦?
我無囉,淨係用icloud
買多幾間屋
icloud最好
個人用緊豆腐盒,每晚叉電就自動back up落sd card,唔使理佢,我覺得好好用
iCloud+Google Photo

利申有2萬幾張相,由iPhone 3GS年代到依家
影完相但冇分類,個 d 唔係 backup
熱愛番工既香港人當然係拿部ssd番公司back
影完相冇分類(backup)
影完相有分類(archive)
如果用開gmail同有買google cloud
一定 google image
選細file同有wifi 自動backup

又方便定期download落PC/ NAS做offline backup
聽落似係自己on9 backup 果陣洗走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞