劉德華闊別6年回歸紅館 12月開20場聖誕跨年騷

34 回覆
3 Like 33 Dislike
劉德華於今年5月已預告將於今年12月舉行紅館演唱會。今日(9月16日)正式公佈,將於香港舉行巡迴演唱會最終站,在紅館舉行20場橫跨聖誕和新年的演出。華仔充滿期待地表示:「今年幾個重要節日,在舞台上跟大家歡度,感謝大家陪我過節,我會盡情享受每個時刻。」
如果有留意演唱會新聞,應該都有記得劉德華曾經歷三度取消紅館演唱會,原定2017年年底舉行的跨年個唱,但同年年初在泰國拍廣告時墜馬受傷,決定取消該次演唱會。之後劉德華成功申請2018至2019跨年檔期,但唱到第14場因罹患流感而腰斬餘下的7場。劉德華之後再度入紙紅館,取得2020年2月農曆新年後共12場檔期,當中包括7場補場,另加5場加場,可惜遇上COVID肆虐,演唱會第三度取消。
劉德華今個暑假於內地8個城市,包括上海、廣州、北京、南京、成都、杭州、重慶、深圳,舉行巡唱至本月初完成36場演唱會。簡約的舞台設計內藏不同機械裝置,將舞台造成不同的空間。香港站演唱會首15場滙豐信用卡獨家優先訂票將於10月3日至5日於快達票展開。而演唱會門票則由10月17日起於城市售票網公開發售。票價分$680、$980和$1280。
到時順便又上埋啲黃屍最愛既小柒茄
都無氣唱啦
又玩危險動作啊?
香港玩跌mon
啲fans比姜維搶晒
唱歌咁難聽,跳舞又唔識,做戲又劉華
都可以紅足30 年,真係西利
靚仔大曬
佢把聲唱吓大陸show就得啫,香港場日日唱玩吓又失聲
你唔講都唔記得上次係失聲腰斬咗
而家把聲仲差過上次好多,rip
仲要奶共奶到無哂尊嚴

張學友 去大陸全國巡演咁多次都唔洗好似佢奶得咁勁
又老又唔嘈得,開20場
係咪虐老呀?
你唔講都唔記得上次係失聲腰斬咗
又老又唔唱得,開20場
係咪虐老呀?
好心啦,劉伯仲要拎咁多場
又有班傻仔傻女俾錢佢洗
咁佢初出道真係靚仔,肥肥哋又cute又靚仔
後期嗰樣好奸鏟小人feel
上次冇唱嗰幾場還返未?
其實佢有d歌都幾正 但真金白銀買飛入去睇就
四大天王都係食正香港娛樂圈起飛條水

當時香港娛樂圈 真係紅到 韓國人都追
韓國嗰陣wfc
有無人知係咪實名制
搵個窿嚟跌係咪指定動作?
佢全程坐輪椅唱算數啦
巡迴演唱會Rundown
1. 今天
2. 沒有人可以像你
3. 笨小孩
4. 謝謝你的愛(粵)
5. 如果你是我的傳說
6. 天意
7. 情感的禁區
8. 可不可以
9. 冰雨
10. 中國人
11. 忘情水
12. 鴿子情緣
13. 一起走過的日子/來生緣
14. 上海灘
15. 太想愛
16. 練習
17. 愛你一萬年
18. 心只有你(粵)
19. 你是我的女人(粵)
20. 男人哭吧不是罪
21. 憑什麼
22. 我恨我癡心
23. 17歲
Encore
24. 如果有一天
25. Medley: 你是我的夢 + 不需要愛情 + 獨自去偷歡 + 倒轉地球 + 恭喜發財 + 開心的馬騮
26. 暗裏着迷
27. 仍唱我的歌
28. 掌聲響起
29. 真永遠
20場嘅飛真係賣得晒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞