路透社:賀錦麗稱會撤銷部分聯邦職位的大學學歷要求

12 回覆
3 Like 9 Dislike
https://www.reuters.com/world/us/kamala-harris-says-she-will-cut-degree-requirements-certain-federal-jobs-2024-09-14/

WILKES BARRE, Pennsylvania, Sept 13 (Reuters) - U.S. Vice President Kamala Harris said on Friday she will cut college degree requirements for certain federal jobs if elected president as the Democratic presidential candidate and her Republican rival have been making economic pledges to woo voters.
Harris and Republican former President Donald Trump are in a tight race for the Nov. 5 U.S. elections. Harris has previously said she will aim to pass a middle class tax cut, while Trump has advocated for cutting taxes on overtime pay. Both candidates have supported eliminating taxes on tips.
英國佬今次仆街喇
係咪行蘇聯舊路
其實應該
美國大學咁貴
但乜狗屎垃圾工都話最低學歷係大學
變相工作機會exclude咗有能力嘅窮人
係階級流動嘅阻礙
但好多職位根本唔需要大學學位
呢啲德政全世界都應該跟
然後cut大學資助
九成人讀大學都只係為咗搵工

唔洗讀咁多書,又有工作雙贏
連大陸都有最低學歷要求
因為玩到無要求就個個都拉自己親戚入部門

賀錦麗仲堅過共產黨
我唔係話無學歷的一定差,但資質唔太差肯努力都畢到業
又有條顛狗攪小動作
美國玩共慘一定唔夠支共嚟 俾賀金雞選到美國就收得皮
晒鳩氣
咪又係借d耳養班黑鬼
華盛頓DC 已經一大班黑鬼做緊Federal 工
英國佬?
冇撚用,不嬲政府請人都係先睇
1) 係唔係VA 退休軍人
2) 係咪殘障人士
3)考試個分數

個學歷要求取消咗,都唔代表你入到
啲廢J一考果個Exam 就見真章

速成hi中英
美國政策搞到英國仆街

唔怪得中國香港班五毛廢老
成日都話香港搞成咁
一定係外國勢力美國搞鬼啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞