COLLAR討論區 (1066) Marf主演《寄了一整個春天》獲選香港亞洲電影節開幕電影!

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
理解錯
已經好幾日係咁
仲要攤凍晒
要搵哥基兄幫手改錯字
想認眼殘定認蠢?
身為中國人對中國語文都認識咁淺😮‍💨
上面啲中文差過香港。
睇唔慣繁體字
中國人係咪冇呢啲停頓法
又改名
我凝住去越南/泰國拍MV係關政府筆funding事,好地地無啦啦點會幾team人飛去拍MV
嘩! 決賽嗰晚
有咩funding???
你大陸都冇得食
得CC泰國版有乍嘛?
我睇咗dfc ig
應該唔咁簡單嘛, 好似幾球野㗎嘛? 不過搵唔相關資料唔記得詳細有咩搞,嗰陣傳唔係師兄會同其他國家既團有騷搞,但最後咩聲氣都冇,諗緊會唔會係其他形式做咗佢,例如去同嗰邊既crew同星拍mv咁樣
熟口熟面
停頓唔到,因為要
冒着敵人的炮火,前進!
前進!前進!進!
貓佬幾靚仔
其實講緊咩
文化體育及旅遊局今日(十二月二十九日)公布「創意智優計劃」支持本地電視台與內地/亞洲團隊聯合製作綜藝電視節目的首輪項目申請結果。文化體育及旅遊局共收到六份由三間本地電視台提交的申請,當中三個項目成功獲得資助,總資助額約為2,547萬元。

行政長官在二○二二年《施政報告》中提出支持本地電視台與內地/亞洲團隊聯合製作綜藝電視節目,提升香港流行文化的軟實力,並為相關的產業及其周邊商品,開拓更廣闊的市場,同時培育更多相關行業的人才。創意香港公開接受本地電視台提交申請,獲批電視節目的部分製作費用將獲計劃撥款資助,每個項目的資助上限為1,000萬元。首輪獲批的三個項目詳情如下(按播映日期排序):

(略)

(二)由香港電視娛樂有限公司與M.V. Television (Thailand) Co. Ltd.聯合製作的《CHILL CLUB(泰國版)》,本地和泰國的歌手會演唱兩地金曲,並在香港舉行大型音樂會。本地主持人亦會遠赴泰國,與當地業界就兩地音樂產業的最新發展進行交流。預計於二○二四年第二季起分別在香港及泰國播出節目。

(略)

創意香港期望獲資助的項目推動香港流行文化走出香港,並計劃於二○二四年第一季開始接受第二輪申請。

政府於二○○九年六月成立計劃,以推動和促進香港創意產業的發展,將香港建立為亞洲創意之都。計劃旨在提供資助予有利香港創意產業發展的項目,由文化體育及旅遊局轄下的「創意香港」辦公室負責管理計劃。

2023年12月29日(星期五)
香港時間15時00分

唔知你係咪講呢個
有咩大型音樂會搞過
咁呢個係秦國啫,關越南咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞