如果李小龍,黃家駒無咁早死,會紅成點?

61 回覆
0 Like 6 Dislike
變廢老譚詠麟咁
如果譚詠麟早死20年
宜家應該年年都好似張國榮咁有人悼念
李小龍肯定成龍2號咁
黃家駒咪老屎忽繼續唱下歌講下現時啲band幾廢
再成日番大陸唱歌
講緊佢跌死之前佢喺日本未紅呀清
你貼佢死後成為傳奇之後先拍既片黎講有乜意義呀

唔通啲人話梵谷死前冇人欣賞鬱鬱而終
你又話「唔係喎,佢而家啲畫賣幾億一幅喎」

你搞清楚個邏輯先得唔得
我估李小龍會好似佢老死修哥咁拍電視做老角,黃家駒就好似班老牌歌星咁間中開吓懷舊演唱會
宜家對於除香港以外嘅地方都係
我老豆以前好鍾意譚伯
好紅

會變成蟲撚伯153之流
李小龍唔死 截拳道唔會紅

家驅唔死 就唔會俾白卡bob搞
會變成點我唔知,但肯定俾連登巴打踩到一文不值
忍唔住入嚟屌柒你呢個死on9
你老味連人哋點解會成為傳奇都唔撚知就話撚伯會超越家駒 你真係戇撚鳩到極點
知唔知乜撚野叫精神啊
家駒一直用搖滾精神同原創歌曲去教化大眾,撚伯唱左幾十年情歌改編歌,教撚左你乜撚嘢?教撚到你忽忽地
死只係其中一個因素令佢哋成為傳奇,最大因素都係佢哋生前種種有過於世人思想先至令佢哋成為不朽
即係廢老?
咁又唔好咁講不過你睇嗰三件就大約估到家驅係點
咪變左廢老做倉
或者俾個大山婆呃哂D錢
會奶共
唔知頭唔知路就咪以己度人啦
如果家駒係追求名利一早作多d真的愛你啦
唔駛條音樂路行得咁辛苦仲走去日本發展啦
佢比另外三個更加無將名利睇得好重
自己去聽下阿paul點講家駒啦
https://youtu.be/gqRPQy6YriA?si=xwpdfH2JusSWv88Q
30:45
咸校長係日本紅條撚, 佢都根本冇喺日本點樣發展過, 89年佢上紅白係因為寶麗金同日本nhk有合作啫

華人喺日本80年代真係有發展, 有地位淨係得鄧麗君, 梅艷芳初年都試過打日本市場, 當然唔夠人揪啦
如果另一個時空家駒仲在生,睇到一次四子beyond就正
勿論佢地會唔會奶共,佢地嘅音樂可以演化成咩程度反而先係重點
當年唔係佢就係張國榮
就算佢依家幾廢老都好,都證明佢當年真係超有人氣
紅唔紅得起我就唔知
但肯定嘅一定係有更多好作品面世
雖然我係beyond死忠但唔係盲目撐
事實佢哋係日本唔紅 極其量有一小部分fans
如果再係日本發展落去就算紅唔起都可以再吸納多d fans
曾經有個教授話如果家駒唔係個意外離開 佢d詞一路發展落去會寫出一d專業填詞人寫唔到嘅詞 其實我好認同 光輝歲月就係最好例子
https://youtu.be/Lh3ggb35W48?si=djMnjJS3qhVn3j__
07:00
變哂愛國廢老
想像下家駒未死
好似supper moment咁番大陸搵人仔
個搖滾精神應該都冇晒架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞