「斬首」敵方領導人!已密訓1年多 英媒:一犯台美海豹部隊就出手

64 回覆
57 Like 9 Dislike
當美國總統歐巴馬(Barack Obama)在2011年終於鎖定了發動911恐怖攻擊事件的元凶賓拉登(Osama bin Laden)時,他選擇美軍最精銳的海豹部隊第6小隊(Seal Team 6)執行獵殺任務。當美國總統需要最精銳的部隊執行最重要的任務時,海豹部隊就是最佳選擇。現在,美國已經將台灣海峽的局勢當成最重要的任務了。英媒引述知情人士說法指出,海豹部隊第6小隊已經秘密受訓1年多,中共若犯台便將出動協助台灣。

美國海豹部隊可潛入敵方艦艇,執行「斬首」敵方將領等秘密任務。翻攝Navyseal
https://tw.nextapple.com/international/20240912/4882B6C1C32B94AE5D30A8BEC78C2573
一講賓拉登就諗起palantir
攻台?
唔使斬首下話

應該某國都會自爆
斬尼行動
咁睇得起某人
屌你老母幾低學歷,幾撚無知先會睇埋呢啲咁嘅飛機新聞打飛機

台灣媒體啲標題全部吹到天花龍鳳,夾硬搵啲關鍵字湊埋一齊就當成篇文章無限作故仔

fact:海豹突擊隊殺死拉登
fact:海豹喺中華民國訓練國軍士兵

咁就可以斷章取義講成中共攻台直接擊殺習近平

咁撚低水平冇水準嘅垃圾文章都有人打飛機
你真係柒撚過睇新聞聯播嗰班玻璃心小粉紅
洗唔洗出動到海豹黎拋鳩對方呀
明明抄鳩習近平家呢一點已經足以令共產黨唔撚敢攻台

除非習近平控制唔到軍隊啦屌
唔洗咁大費周章,之前有個美國退休將軍講過,只要喺蟲國空降槍械遍布各大城市住宅區,蟲國就可以自己搞掂自己,無需親自出手。
賀金雞一上台就賣啦 仲FF
以華制華Good Job
見你屌得咁勁咁型,一搵就搵到英文原source

https://www.ft.com/content/0a535bbd-767e-406a-8624-1af9cb7246f7

台媒直譯咋喎入去屌FT啦喂
海豹部隊其實唔算最勁
當然6隊有實績
你睇下樓主用咩標題先啦,「斬殺敵方領導人」

20年前隊拉登同而家台海戰爭有咩關係?擺埋一齊講咪即係誤導人中共攻台佢哋會出手打習近平

仲有呀,有睇開新聞唔係鳩噏佬都知道海豹去台灣係訓練當地士兵唔撚係幫你保衛打仗呀傻鳩

用下小小基本邏輯都知道Navy Seal完全唔適合常規大型作戰,呢啲美國特種部隊嘅訓練咁高成本投入全部都係小規模特殊行動,點撚樣會用咁撚貴資源嘅部隊當爛頭卒咁樣打常規戰呀戇鳩

退一百萬步,中共真係攻台海豹突擊隊唯一做嘅嘢就係疏散政要撤離台灣,就係咁多

海豹突擊隊由頭到尾無論人數、制式、裝備都唔係攞嚟打常規戰爭點反登陸?

自己無知唔識嘢仲要大大聲同人講
唔敢買PLTR,驚國安上門
自口
領導人係指。。。
美國佬呢刻已經冇當年咁神,最多賣武器抽吓油水一定唔會幫你實打,中東俄羅斯呢d都唔出手,大陸個體量同埋軍事會同佢落場鬥熱戰真係拎成個國運幫你咩

唔好以為霸權好容易維持,南韓就話有北韓直接威脅要奶美保護,日歐呢d時時刻刻有機會就想反水
共產黨要搵落台階?
第一次見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞